Antena 3 CNN Actualitate Ponta, despre acordurile cu China: Am pornit în sfârşit de unde trebuie, de la finanţare

Ponta, despre acordurile cu China: Am pornit în sfârşit de unde trebuie, de la finanţare

Ponta, despre acordurile cu China: Am pornit în sfârşit de unde trebuie, de la finanţare
27 Noi 2013   •   17:57

Premierul Victor Ponta a vorbit, la finalul discursului din Parlament al premierului chinez, Li Keqiang, despre investiţiile pe care România ar urma să le deruleze împreună cu Republica Populară China, mulţumind tuturor partidelor politice pentru participarea la această vizită istorică.

"Sunt sume trecute în diverse acorduri. Cel mai important lucru este faptul că am pornit în sfârşit de unde trebuie, de la finanţare. Există creditul de 10 miliarde de dolari, în plus există un acord de colaborare în fază avansată. (...) E vorba de investiţii mari în energie. S-au semnat acorduri în cele 4 tipuri de energie: nucleară, convenţională, hidro şi eoliană", a spus Victor Ponta.

Întrebat în legătură cu absenţa steagului Uniunii Europene din sala Parlamentului, Ponta a afirmat că nu s-a ocupat personal de protocol, mulţumind tuturor partidelor din România că, "pentru o oră, au lăsat deoparte orice fel de ceartă". "Eu un semn de normalitate", a mai spus Ponta.

Premierul chinez, Li Keqiang, a declarat, miercuri, în discursul rostit la Parlament, că propune aprofundarea relaţiilor politice bilaterale, valorificarea potenţialului de afaceri şi cooperarea pentru realizarea unor "proiecte mari".

×
Subiecte în articol: Li Keqiang Victor Ponta Victor Ponta
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close