Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Mă bucur că Videanu s-a supărat după controlul la Hidroelectrica. Simte că se apropie laţul

Ponta: Mă bucur că Videanu s-a supărat după controlul la Hidroelectrica. Simte că se apropie laţul

Ponta: Mă bucur că Videanu s-a supărat după controlul la Hidroelectrica. Simte că se apropie laţul
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    27 Mar 2013   •   15:10

Premierul Victor Ponta le-a spus, miercuri, miniştrilor că Adriean Videanu simte că "se apropie laţul" odată ce s-a supărat foarte tare pentru că Guvernul a înaintat o sesizare penală către Parchet, în care a semnalat unele prezumtive nereguli comise de fostul ministru al Economiei.
   
"Nu pot decât să mă bucur că domnul Videanu s-a supărat foarte tare, înseamnă că simte că se apropie laţul şi cred că mulţi alţii care au păgubit ţara şi bugetul cu milioane, miliarde de euro, trebuie să plătească, pentru că, altfel, oamenii o să vadă că nu se întâmplă nimic şi o să creadă că noi nu vrem să scoatem la iveală toate neregulile lor. Vă îndemn în continuare ceea ce găsiţi să documentaţi, să transmiteţi către Parchet şi să anunţaţi opinia publică", le-a spus Ponta miniştrilor prezenţi la şedinţa săptămânală a Guvernului.

Dovezile hoţiei de la Hidroelectrica. Documente semnate de foştii miniştri Videanu şi Ariton, făcute publice de Guvern

"A fost o guvernare a PDL extrem de coruptă. Vreau şi am încredere că noii şefi de la Parchetul General, de la DNA, de la DIICOT, având stabilitatea funcţiei şi independenţa necesară, vor putea să coordoneze toate dosarele în aşa fel încât unde nu s-a săvârşit nimic de încălcare a legii, să se dea o soluţie, unde s-a încălcat legea, să existe vinovaţi", a precizat primul-ministru, citat de Mediafax.
   
Hidrolectrica a înregistrat pierderi totale de 553,1 milioane lei, în 2009-2011, din cauza diferenţei dintre preţul de vânzare a energiei electrice şi cel la care compania a cumpărat la rândul ei electricitate prin contracte bilaterale, la intervenţia ilegală a conducerii Ministerului Economiei, potrivit constatării incluse în raportul întocmit de Corpul de Control al Guvernului în urma verificărilor efectuate la Hidroelectrica.
   
În raport sunt indicate drept vinovate persoane care au ocupat funcţii de conducere în Ministerul Economiei, printre care foştii miniştrii Adriean Videanu şi Ion Ariton, precum şi fostul secretar de stat Tudor Şerban sunt menţionaţi în mod distinct.

VEZI AICI CELE 14 DOCUMENTE SEMNATE DE VIDEANU SI ARITON, PUSE LA DISPOZITIE DE GUVERN

Hidroelectrica a cheltuit, în perioada 2009-mai 2012, peste 4,4 milioane lei pentru acţiuni de protocol în care a cumpărat genţi din piele, tablouri, un set de butoni Mont Blanc, brichetă Dupont, parfumuri scumpe şi felicitări cu medalii din aur şi argint, depăşind astfel sumele aprobate prin buget, se arată în nota efectuată de Corpul de Control al Guvernului.
   
Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a anunţat marţi că îl va da din nou în judecată pe Victor Ponta pentru calomnie şi pe toţi semnatarii raportului corpului de control privind Hidroelectrica pentru rea credinţă, precizând că nu a primit niciun fel de informare de la DNA că ar fi anchetat.

Citeşte şi:

Cum răspunde PDL-istul Adriean Videanu acuzaţiilor de abuz în serviciu

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close