Antena 3 CNN Actualitate Populaţia României scade, listele electorale cresc. Ce înseamnă ca un cetăţean român să fie rezident în altă ţară

Populaţia României scade, listele electorale cresc. Ce înseamnă ca un cetăţean român să fie rezident în altă ţară

Populaţia României scade, listele electorale cresc. Ce înseamnă ca un cetăţean român să fie rezident în altă ţară
Sursa foto: Foto: Antena 3
20 Aug 2012   •   23:01

Neclaritatea referitoare la ceea ce ar trebui sau nu să cuprindă listele electorale permanente din România a creat confuzie în opinia publică.

Potrivit unor documente de necontestat prezentate de Mihai Gâdea în cadrul ediţei de luni seară a emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3, scoaterea persoanelor cu reşedinţa/domiciliul în străinătate de pe listele electorale permanente, adică 3.052.397 de persoane (potrivit datelor prezentate luni de Guvern - n.r) este mai mult decât justificată.

Astfel, pentru a deveni cetăţean rezident într-un stat european trebuie ca, pe lângă prezentarea unui document de identitate şi completarea unor formulare tip, să aduci dovada domiciliului stabil în statul respectiv.

Tocmai din acest motiv raţionamentul membrilor PDL potrivit căruia românii cu domiciliu în străinătate ar trebui să rămână pe listele electorale permanente pentru că ei apar cu domiciliu stabil şi în ţară contrazice logica.

De asemenea, o altă categorie de cetăţeni care trebuie avută în vedere pentru a fi scoasă de pe listele electorale permanente o reprezintă cea a cetăţenilor care nu au cărţi de identitate valabile. Potrivit adresei MAI din data de 1 august 2012, numărul acestora depăşea 600 de mii de români. În documentele prezentate luni de către Guvern şi puse la dispoziţia Curţii Constituţionale există 512.379 de persoane fără acte în România.


VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "Sinteza Zilei" DE LA ANTENA 3

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Sinteza Zilei
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close