x close

Portretul angajatului român pe timp de criză: Nemotivat, prost plătit şi chiulangiu

de Antena3    |    01 Feb 2011   •   22:46
Portretul angajatului român pe timp de criză: Nemotivat, prost plătit şi chiulangiu 483 Foto: Intact Images

Prost plătiţi, nemotivaţi şi chiulangii. Aşa sunt angajaţii români. Este vorba de un portretul de criză, realizat pe baza unui studiu făcut de 58 de companii de resurse umane. Specialiştii lansează un avertisment firmelor: "Atenţie, vă vor pleca talentele când depăşiţi criza".

Jumătate din companiile care au participat la studiu au venituri de peste 100 de milioane de euro. Criza i-a făcut să scadă costurile, dar nu au avut o politică adecvată în privinţa personalului: au făcut concedieri fără să îşi restructureze activitatea.

Salariaţilor rămaşi în firmă le-au dat sarcini în plus, iar şansele de a-şi schimba locul de muncă sau de promovare au fost infime. În aceste condiţii, angajaţii au apelat la concedii medicale.

Primii în lista chiulangiilor sunt managerii din bănci. Aceştia au lucrat aproximativ 12% din totalul orelor de muncă. Ieşirea din criză va aduce cu sine o fluctuaţie majoră de personal, aşa că firmele vor trebui să se străduiască să îşi păstreze angajaţii de top, avertizează experţii în resurse umane.


Citeşte mai multe despre:

angajat criza
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati