Antena 3 CNN Actualitate Posibile probleme pentru Tudorel Toader. Cum vor vota senatorii PSD la moțiune

Posibile probleme pentru Tudorel Toader. Cum vor vota senatorii PSD la moțiune

Posibile probleme pentru Tudorel Toader. Cum vor vota senatorii PSD la moțiune
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Apr 2019   •   11:42

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, spune că miercuri, la moţiunea simplă care îl vizează pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, fiecare senator PSD va vota conform propriei conştiinţe, el subliniind că există foarte multe nemulţumiri ale senatorilor social-democraţi la adresa ministrului. 

"Nemulţumirile au fost exprimate public, nu e nimic necunoscut. Sunt mai mulţi colegi care au exprimat nemulţumiri pe mai multe teme: eu mi-am exprimat nemulţumirea faţă de un buget extrem de mic de investiţii al Ministerului Justiţiei, că s-au modificat prin OUG soluţii adoptate în Parlament, faptul că nu a dorit să vină nici la Comisia juridică, nici la Comisia specială să dezbată anumite soluţii. Sunt foarte multe nemulţumiri ale colegilor", a declarat marţi Robert Cazanciuc. 

El a precizat, în context, că miercuri la dezbaterea moţiunii simple "fiecare va vota potrivit conştiinţei sale". 

Întrebat despre absenţa lui Tudorel Toader de la şedinţa grupului PSD din Senat de luni la care anunţase că va participa, Robert Cazanciuc a răspuns: "Este aceeaşi logică jucăuşă a ministrului care spune ceva, apoi, după o oră, dispare. Nu e nimic special". 

Referindu-se la justificarea urgenţei unei eventuale ordonanţe pentru modificarea Codurilor penale, senatorul PSD a afirmat: "Atâta timp cât o procedură parlamentară blochează transpunerea în legislaţie a implementării unor decizii ale CCR sau directive europene, cu siguranţă, da! Blocajul a fost plecat din Parlament, de la faptul că ceea ce a decis Parlamentul a fost contestat, din punctul nostru de vedere nejustificat, de mai multe ori la Curtea Constituţională, până şi pe texte care trecuseră de filtrul Curţii Constituţionale. A fost o decizie politică la un moment dat de a adopta această soluţie a unor ordonanţe de urgenţă pe textele considerate de Curte ca fiind constituţionale. Eu nu am văzut în dezbaterea publică vreun text care să facă altceva. Nu ştiu ce a făcut ministrul Justiţiei, nu a consultat Comisia juridică, nu a consultat Comisia specială. Dar atâta timp cât noi rămânem în această matcă a deciziilor constituţionale nu văd o problemă în a emite ordonanţe de urgenţă pentru a transpune mai repede deciziile Curţii sau directiva privind prezumţia de nevinovăţie".

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close