Antena 3 CNN Actualitate El este Virgil, frizerul care schimbă gratis înfăţişarea oamenilor străzii: "Așa ne-a învățat și D-zeu, să nu ai așteptări, ajuți și mergi mai departe"

El este Virgil, frizerul care schimbă gratis înfăţişarea oamenilor străzii: "Așa ne-a învățat și D-zeu, să nu ai așteptări, ajuți și mergi mai departe"

El este Virgil Boldor, unul din dintre cei mai cunoscuți hairstylişti din Bucureşti, care a decis să aducă puțină fericire în viața oamenilor vulnerabili. Iată care sunt cele mai importante lecţii pe care le-a învățat de pe stradă.

de Claudia Popovici    |    Silviana Baicu    |    16 Apr 2023   •   19:30

"Salut, te rețin un minut. Ai vrea să-ți fac o tunsoare gratuită din partea mea?", aceasta este întrebarea pe care Virgil Boldor, o pune atunci când merge pe stradă și vrea să facă bine.

Este unul dintre cei mai cunoscuți hairstayliști din Bucureşti, fiind frizerul preferat al fotbaliștilor. Are o afacere de aproape 10 ani în Capitală, pornită de la zero.

Cu toate acestea, modestia l-a ținut cu picioarele pe pământ, așa că a decis să ofere un strop de bucurie oamenilor fără adăpost.

"Acum aproximativ 1- 2 ani am mers la un centru unde acolo vin mereu oameni ai străzii și primesc câte o mâncare gratuită. Și am văzut acolo mulți oameni cu situații grele, oameni ai străzi și m-am gândit cum ar fi să fac mai mult de atât, să-i iau, să-i tund, să-i aranjez și să-i ajut cu mai multe lucruri", a spus Virgil.

Așa că nu a stat prea mult pe gânduri. De fiecare dată când are posibilitatea, merge pe străzile din București pentru a oferi ajutor. A adus oamenii nevoiași în salon sau a decis să meargă cu un scaun și o foarfecă pe stradă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În orice situație recunoaște că nu este ușor să îi convingă și asta pentru că oamenii nu au încredere, însă bucuria lor de la final este tot ce contează.

"Primul om al străzii pe care l-am ajutat, el vine mereu prin fața salonului nostru și caută tot felul de cutii, sticle pe care le reciclează şi mi-a fost simplu. Când ajungi în situația respectivă pentru oamenii fără adăpost cred că imaginea de sine, nu e neapărat un lucru important sau nu mai realizează ei.

Însă le spun că pot să le ofer mai mult ajutor decât atât. Și atunci când se văd schimbați, tunși, îmbrăcați, aranjați, deja își amintesc cumva de vremurile lor bune. Se emoționează și cumva simt că că pot mai mult decât situația pe care o au. Și asta îmi place foarte tare când îi văd schimbați și transformați", mai spune Virgil.

"Nu am fost așa de frumos. Vă doresc tot binele din lume şi vă mulțumesc din suflet", spune un bărbat proaspăt aranjat

"Îmi place foarte mult că mi-ai schimbat viața", mai spune cineva.

"Mă minunez. Asta e ceva magnific", mai spune un bărbat.

Într-o realitate plină de greutăți, apăsătoare emoționale și materiale, cea a oamenilor nevoiași, Virgil este exact modelul și sprijinul de care oamenii au nevoie.

Spune că a rămas impresionat de bunătatea și bunul simț de care au dat dovadă toți cei pe care i-a ajutat.

- Care este cea mai impresionantă poveste pe care ai reținut-o de la un om al străzii?

"Probabil de la primul domn care a spus că el în timpul sărbătorilor se îmbracă Moș Crăciun și atunci copiii vin la el, fac poze cu el și ăsta e unul dintre cele mai frumoase momente pentru el, când cumva e în centrul atenției de sărbătorile de iarnă.

Apreciez că mulți dintre ei vor să facă și lucru, nu doar să cerșească, că am avut om al străzii pe care l-a în tuns și el nici măcar nu cerșește niciodată domnul Gabriel așa îl cheamă. Am  văzut multă creativitate la mulți dintre ei. Așa, la prima impresie, când vezi un om al străzii, majoritatea spun e, lasă, că și-o merită.

De ce a ajuns acolo, de ce nu muncește? Și în multe situații e adevărat, însă nu mereu, pentru că unii n-au educație, n-au avut iubirea părinților,, n-au avut pe cineva care să le dea o direcție în viață. Mulți dintre ei au foarte mult bun simț și majoritate adică au fost foarte săritori.

Se șterg la intrare pe pantofi când intră,majoritatea sunt foarte ok din punctul ăsta de vedere", a mai spus Virgil.

Virgil a hotărât să se implice și mai mult în rezolvare a problemelor celor defavorizați, iar pe lângă tunsul gratuit, acesta le oferă și haine sau ajutor financiar. În plus a decis să ajute și copiii abandonați.

"Sunt oameni care au posibilități reduse și D-zeu cumva ne îndeamnă spre a ajuta cel mai mult oamenii care au posibilități cât mai reduse fie ei bolnavii orfani, fără părinți, văduve. Vom merge la un centru din Călărași unde vin peste 100 de copii din satele respective și vin acolo, primesc o masă caldă, primesc un ajutor.

Oamenii de acolo care tot așa o relație frumoasă cu D-zeu încearcă să-i să educe, îi învață tot felul de lucruri frumoase și cumva eu îi contactez sau ei mă contactează și așa am decis să merg să-i ajut cu meseria pe care eu știu s-o fac.

Eu când ajut un om at nu mai am nicio așteptare, adică asta ar trebui să facem cu toții ajuți un om, o face în primul rând pentru că așa ne-a învățat și D-zeu și să nu ai așteptări, ajuți și mergi mai departe, nu te interesează neapărat că omul ăla merită sau nu.

Ajuți și încerci să înțelegi că și el are o poveste", a mai spus Virgil într-un interviu pentru Antena 3 CNN. 

Este o persoană credincioasă și spune că a dorit să facă toate aceste lucruri pentru a inspira și alți oameni să ajute.

×
Subiecte în articol: frizerie oamenii strazii
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close