Antena 3 CNN Actualitate Povestea dramatică a Danielei, o asistentă bolnavă de cancer. Și-a rugat mama cu ochii în lacrimi să-i doneze sânge pentru a-i salva viața, dar femeia a refuzat

Povestea dramatică a Danielei, o asistentă bolnavă de cancer. Și-a rugat mama cu ochii în lacrimi să-i doneze sânge pentru a-i salva viața, dar femeia a refuzat

Daniela, o asistentă medical din Milano, trece prin cea mai cruntă perioadă a vieții sale. A fost diagnosticată cu cancer și, pentru a avea o șansă să învingă boala, are nevoie de ajutorul unuia dintre părinții săi. Doar că ceea ce pentru alții e un lucru absolut simplu de îndeplinit, pentru Daniela e un adevărat calvar.

Povestea dramatică a Danielei, o asistentă bolnavă de cancer. Și-a rugat mama cu ochii în lacrimi să-i doneze sânge pentru a-i salva viața, dar femeia a refuzat
de Gabriel Dano    |    26 Apr 2021   •   19:53

Și asta pentru că a fost dată spre adopție de mică. Până în urmă cu două luni de zile, nu și-a căutat mama biologică, dar după ce a primit diagnosticul crunt, dar și o posibilă soluție pentru boala sa, care presupunea o donație de sânge din partea femeii care a adus-o pe lume, a fost nevoită să încerce să o găsească pe cea care i-a dat viață.

A trimis mesaje prin presa locală, iar apoi a depus o solicitare și la Tribunalul din Como pentru a fi ajutată în acest demers.

„Nu-i cer femeii care m-a adus pe lume să-mi spună cine este, nici să o cunosc, dacă ea nu dorește asta. Îi cer doar să se supună unei prelevări de sânge care mi-ar putea salva viața”, spunea femeia în mesajul ei, potrivit Cancan.

Iar în urmă cu câteva zile, Daniela a fost convocată la Tribunalul din Como pentru a primi vestea că mama ei biologică a fost găsită. Are în jur de 70 de ani, dar și alți fii și nepoți. Din păcate, au mai informat-o cei de la tribunal, femeia a refuzat să-și doneze sângele pentru a salva viața fiicei sale.

„Am înțeles că citise mesajele mele și s-a recunoscut în poveste, deci se aștepta să fie sunată, dar nu a acceptat să se supună prelevării de sânge. Sunt fără cuvinte, e incredibil”, a declarat apoi Daniela.

„Mă întreb cum dormi tu noaptea, cum poți trăi știind că ai negat, fără să stai pe gânduri, ceea ce ți s-a cerut: o prelevare de sânge sub complet anonimat, organizat după regulile tale și voința ta, care nu ar schimba cu nimic situația din actuala ta viață, pentru că nimeni nu ar ști. Și mie mi-ar permite să-mi cresc fetița, care are doar 9 ani și are dreptul să o aibă pe mama ei alături”, a mai adăugat Daniela.

Daniela a ținut, totuși, să-i transmită un mesaj femeii ce i-a dat viață.

„De când eram copil, te-am apărat mereu spunând că îți eram oricum recunoscătoare fiindcă ai ales să-mi dai viață. Dar acum m-ai distrus complet din punct de vedere emotiv, îmi iei în mod conștient și cu luciditate aceeași viață pe care atunci ai decis să mi-o dai. Încă mai sper să te răzgândești asupra deciziei tale, Tribunalul e pregătit oricum să te ajute”, i-a transmis Daniela celei care a adus-o pe lume, dar a refuzat în mod incredibil acum să îi mai dea o dată șansa la viață.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close