Antena 3 CNN Actualitate Povestea sfâșietoare a lui Artur, un copil de de 11 ani cu paralizie cerebrală

Povestea sfâșietoare a lui Artur, un copil de de 11 ani cu paralizie cerebrală

Artur, un băieţel de 11 ani, născut cu tetrapareză spastică şi pus pe picioare, la propriu, de un medic care nu renunţă în faţa niciunui diagnostic, ne dă tuturor o lecţie despre puterea de a lupta, atunci când nimeni nu îţi dă vreo şansă.

Povestea sfâșietoare a lui Artur, un copil de de 11 ani cu paralizie cerebrală
de Gabriel Dano    |    13 Iun 2021   •   09:03

Doar un pas îl mai desparte de şansa la normalitate: o operaţie de 60.000 de dolari care la noi în ţară nu este posibilă. Dar care, cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, poate fi înfăptuită.

În calea către visele sale, lui Artur nimic nu îi poate pune piedici. Nici măcar trupul pe care o boală nemiloasă i-l ţine captiv încă de la naştere. Tetrapareză spastică. Un diagnostic crunt care îi condamnă pe bolnavi la o viaţă în scaunul cu rotile. O soartă pe care copilul şi-a găsit puterea să o învingă alături de îngerul său păzitor şi cel care i-a devenit al treilea părinte: medicul Florin Gherghina.

Avea 3 luni când a început tratamentul. Ghidat de mâinile de aur ale medicului, a învăţat să se ridice, să meargă, să ţină capul sus. Astăzi are 11 ani, 4 operaţii şi mii de ore de muncă în sala de recuperare.

Cu eforturi supraomeneşti Artur şi medicul său au făcut progrese extraordinare.

Puteți contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau să ajut" donând prin SMS la numărul 8848, prin plată cu cardul, prin transfer bancar în conturile Fundației Mereu Aproape ori sunând la numerele fixe din rețeaua Telekom. Românii din străînătate pot ajută un copil bolnav donând online sau prin paypal.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close