Antena 3 CNN Actualitate Prăpăd la DNA. Sute de achitări în ultimele săptămâni

Prăpăd la DNA. Sute de achitări în ultimele săptămâni

Prăpăd la DNA. Sute de achitări în ultimele săptămâni
Sursa foto: foto: Agerpres
25 Apr 2016   •   23:15

In lunile martie si aprilie 2016, instantele judecatoresti au dispus achitari in cascada in dosarele instrumentate de parchetul anticoruptie. De la publicarea raportului de activitate pe 2015 al DNA si pana la pronuntarea deciziei definitive in controversatul dosar al Referendumului, procurorii DNA au izbutit o contraperformanta aproape imposibil de egalat: 109 inculpati achitati in 51 de zile. Iar asta numai in cauzele de notorietate, caci cine stie ce-o mai fi prin dosarele pe care presa nu le-a mediatizat, potrivit luju.ro.

Informația a fost comentată luni seară la ''Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv'' de Răzvan Dumitrescu și invitații săi.

Jurnalistul Răzvan Savaliuc afirmă că i se pare foarte grav că Laura Codruța Kovesi a fost reconfirmată ca șef al Direcției Naționale Anticorupție.

''Ea tocmai a încasat 46 de achitări definitive pe lipsa de probe în ''Dosarul Referendumului. (...) Ieșim public, din funcția de șef al DNA, și acuzăm pe unul că a mers cu girofarul și dăm jos un vicepremier din funcție, dar oamenii ăia 46 pe care i-a trimis în judecată, mulți bătrâni, cât au suferit ei, cum au stat cu frica? Cred că unii au și luat-o razna. Când vor răspunde magistrații pentru nenorocirile astea pe care le fac?'', a spus Savaliuc.

 

×
Subiecte în articol: Subiectiv
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close