Antena 3 CNN Actualitate Prefectul Capitalei, despre o posibilă stare de urgență în București: Ne putem aștepta!

Prefectul Capitalei, despre o posibilă stare de urgență în București: Ne putem aștepta!

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a vorbit despre creșterea numărului de infectări cu coronavirus în București și despre măsurile care s-ar putea lua în perioada următoare.

Prefectul Capitalei, despre o posibilă stare de urgență în București: Ne putem aștepta!
Sursa foto: Politia Romana
de Laura Dinu    |    07 Oct 2020   •   15:15

Întrebat dacă, în acest moment, este în discuție revenirea la starea de urgență în Capitală, prefectul a declarat că nu este cazul deocamdată. 

„Deocamdată nu. Din păcate, după cum ați remarcat, ieri au fost peste 200, astăzi s-a ajuns la peste 500 de îmbolnăviri, ceea ce este grav! Lumea trebuie să înțeleagă faptul că trebuie să ne protejăm! Dar nu că ne protejăm pe noi, ci trebuie să îi protejăm inclusiv pe semenii noștri. Există multă indiferență din partea unor cetățeni. Majoritatea cetățenilor respectă aceste restricții care nu sunt convenabile nimănui, dar le respectă. Alții în schimb invocă tot felul de motivații. 

Se vor lua măsuri extreme!

Deocamdată, indicele nu a fost publicat. Indicele se referă la mortalitatea la mia de locuitori, să nu faceți confuzie, și îmbolnăvirile sunt alt indice. Dar, dacă această rată de incidență va ajunge la 3, atunci se vor lua măsuri extreme. 

Starea de urgență va fi impusă dacă se va ajunge la 3. Dar ne putem aștepta, ne putem aștepta! Deocamdată incidența este dată pe București. Ieri era 1,86”, a declarat Gheorghe Cojanu.

Citește și: Ultimă oră: Care sunt restricțiile care se vor aplica în Capitală? A treia hotărâre este una inedită

 

 

×
Subiecte în articol: starea de urgență
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close