Antena 3 CNN Actualitate Premieră medicală: Un bebeluş de patru luni a fost operat pe creier (VIDEO)

Premieră medicală: Un bebeluş de patru luni a fost operat pe creier (VIDEO)

Premieră medicală: Un bebeluş de patru luni a fost operat pe creier (VIDEO)
Sursa foto: bebelus
02 Mar 2010   •   15:00

Operaţie medicală în premieră. Un copil de numai 4 luni a fost supus unei operaţii pe creier. Intervenţia a avut loc la Timişoara, iar medicii spun acum că băiatul va putea duce o viaţă normală.

Băieţelul, în vârstă de numai 4 luni, s-a născut cu o malformaţie pe creier, diagnostic descoperit cu greu de către medici. Boala se manifestă printr-o dilatare a unui vas de sânge din creier, care se umple cu sânge până când explodează.

În urmă cu o lună, vasul de sânge cu probleme a cedat, iar sângele scurs a format un cheag. O parte din creierul copilului a fost afectată. Părinţii l-au dus la spital crezând că băieţelul răcise.

Cheagul de sânge din creierul băieţelului a fost îndepărtat, dar anevrismul a rămas acolo. Dacă ar fi cedat a doua oară, copilul nu ar mai fi supravieţuit. La spitalul Judeţean din Timişoara se operează anevrisme de 15 ani de zile, dar niciodată la un pacient aşa de mic.

Operaţia a fost un succes, iar copilul va fi mutat în următoarele zile de la secţia de Terapie Intensivă la cea de Pediatrie.



Antena 3

×
Subiecte în articol: operatie bebelus spital
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close