Antena 3 CNN Actualitate Premierul chinez: Mă simt ca acasă în România. Guvernul României a transformat iarna în primăvară

Premierul chinez: Mă simt ca acasă în România. Guvernul României a transformat iarna în primăvară

Premierul chinez: Mă simt ca acasă în România. Guvernul României a transformat iarna în primăvară
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Noi 2013   •   17:23

Premierul chinez, Li Keqiang, a declarat, miercuri, în Parlament, că se simte la Bucureşti ca acasă, subliniind că primirea făcută delegaţiei chineze de către Guvernul României a fost foarte călduroasă şi a reuşit să transforme iarna în primăvară, informează Mediafax.
   
"De când am ieşit din avion am văzut că este vreme senină, de parcă ar fi primăvară", li s-a adresat premierul chinez "stimaţilor prieteni parlamentari".
   
Li Keqiang a remarcat, totodată, "aranjamentele speciale" făcute de autorităţile române.
   
"Guvernul României ne-a primit foarte călduros, pe mine şi pe delegaţia mea, a făcut aranjamente speciale pentru delegaţia noastră şi a transformat această iarnă într-o vreme frumoasă, de primăvară", a spus premierul chinez.
   
El a povestit că, anterior discursului în plenul Parlamentului, s-a întâlnit cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi cu cel al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care i-au urat să se simtă ca acasă în România.
   
"Eu le-am spus că, deşi am sosit de câteva zile în România, nu ştiu în ce dată suntem, pentru că nu simt că am plecat de acasă. Sunt deja acasă", a precizat Li Keqiang.

Premierul chinez, Li Keqiang, a mai declarat că propune aprofundarea relaţiilor politice bilaterale, valorificarea potenţialului de afaceri şi cooperarea pentru realizarea unor "proiecte mari".

×
Subiecte în articol: Li Keqiang
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close