Antena 3 Actualitate Premierul Dăncilă s-a întâlnit cu președintele CEDO. Ce s-a discutat

Premierul Dăncilă s-a întâlnit cu președintele CEDO. Ce s-a discutat

08 Mar 2019   •   20:16
Premierul Dăncilă s-a întâlnit cu președintele CEDO. Ce s-a discutat
Sursa foto: Foto: gov.ro

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, vineri, o întrevedere cu preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului, Guido Raimondi, discuţiile vizând, printre altele, situaţia diferitelor cauze care vizează România, aflate în jurisdicţia CEDO. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul Dăncilă a reiterat importanţa pe care România o ataşează dreptului de recurs individual în faţa CEDO, ca instrument fundamental al mecanismului convenţional de protecţie a drepturilor omului. 

"De asemenea, a reafirmat angajamentul României în procesul de reformă vizând viitorul sistemului Convenţiei europene a drepturilor omului. Cu privire la cauzele care vizează România, prim-ministrul Viorica Dăncilă a evidenţiat angajamentul autorităţilor române pentru gestionarea acestora şi găsirea soluţiilor celor mai potrivite", se arată în comunicat. 

Sursa citată precizează că, nu în ultimul rând, a fost abordată tema referitoare la dreptul "la un act de justiţie echitabil". 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close