Antena 3 CNN Actualitate Premierul interimar Gabriel Oprea, în Parlament: Guvernul susţine adoptarea strategiei naţionale de apărare

Premierul interimar Gabriel Oprea, în Parlament: Guvernul susţine adoptarea strategiei naţionale de apărare

Premierul interimar Gabriel Oprea, în Parlament: Guvernul susţine adoptarea strategiei naţionale de apărare
23 Iun 2015   •   14:10

Premierul interimar Gabriel Oprea a avut prima ieşire publică în Plenul Parlamentului. Oprea a venit în faţa parlamentarilor să susţină Strategia naţională de apărare prezentată ieri de preşedintele Klaus Iohannis.

Gabriel Oprea a declarat, marţi, în Parlament, că guvernul susţine strategia naţională de apărare, că el va vota cu toată convingerea acest document, care nu trebuie să facă obiectul unor abordări politicianiste.

 "Şedinţa de astăzi a plenului Parlamentui reprezintă un moment deosebit de important a ceea ce însamnă prezentul şi viitorul României din punctul de vedere al strategiei. Guvernul României, în numele căruia vorbesc în calitate de prim-ministru interimar, susţine strategia naţională de apărare pentru perioada 2015-2019. Acest document strategic a fost prezentat în şedinţa CSAT, a fost supus analizei specialiştilor, a făcut obiectul consultării cu liderii partidelor şi a fost aprobat de comsiile de specialitate. Personal, am fost direct interesat de acest document strategic şi, împreună cu Victor Ponta, am considerat că acest document nu trebuie să facă obiectul unor abordări politicianiste fiind vorba de intersul naţional", a susţinut premierul interimar.

Oprea a arătat că, şi în calitate de preşedinte al UNPR, şi ca militar, susţine securitatea naţională.
   
"În asemnea momente trebuie să ne unească buna-credinţă. Am convingerea că astăzi vom adopta această strategie.(...)Ca preşedinte al UNPR şi ca militar sunt un susţinător a ceea ce însemană securitate naţională. Voi vota cu toată convingerea pentru strategia naţională de apărare", a adăugat Oprea.

La şedinţa plenului reunit sunt prezenţi 320 din cei 554 membri ai Legislativului.

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea Klaus Iohannis
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close