Antena 3 CNN Actualitate Premierul Islandei a demisionat. Scandalul Panama Papers a făcut prima victimă politică

Premierul Islandei a demisionat. Scandalul Panama Papers a făcut prima victimă politică

Premierul Islandei a demisionat. Scandalul Panama Papers a făcut prima victimă politică
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
05 Apr 2016   •   18:57

Premierul Islandei a devenit prima victima politică a scandalului „Panama Papers”, care a zguduit elita mondială. Sigmundur David Gunnlaugsson, acuzat că şi-a ascuns acţiunile deţinute la o firmă offshore, și-a dat demisia în urmă cu puțin timp, anunță Reuters pe Twitter.

Informația a fost confirmată și de AFP.

Anunţul privind demisia prim-ministrului  fost făcut de oficiali ai formaţiunii acestuia, Partidul Progresului.

"Premierul a informat grupul parlamentar (al Partidului Progresului) că va demisiona din funcţie", a declarat marţi, în direct la televiziune, Sigurdur Ingi Johannsson, vicepreşedinte al partidului şi ministru al agriculturii.

Premierul Gunnlaugsson ameninţase anterior marţi cu dizolvarea forului legislativ dacă va fi abandonat de Partidul Independenţei, aliatul său în coaliţia de guvernare.

Sigmundur David Gunnlaugsson se află în mijlocul unui scandal legat de dezvăluirile anchetei Panama Papers și mii de oameni au ieșit ieri în stradă pentru a-i cere demisia, după ce documente publicate arată că el și soția lui dețin o firmă offshore Wintris. 

Gunnlaugsson, acuzat că a ascuns milioane de dolari în trei mari bănci în timpul crizei financiare din ţara sa, a plecat în timp ce era intervievat cu privire la compania offshore pe care a înfiinţat-o în 2007, spunând că "nu este familiarizat" cu acele lucruri.

×
Subiecte în articol: Panama Papers
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close