Antena 3 CNN Actualitate Premierul Ponta: Miniştrii trebuie să vină cu propuneri pentru tăierea cheltuielilor de personal şi servicii cu 15 %

Premierul Ponta: Miniştrii trebuie să vină cu propuneri pentru tăierea cheltuielilor de personal şi servicii cu 15 %

07 Mar 2013   •   14:37

Premierul Victor Ponta a cerut miniştrilor să vină cu propuneri pentru tăierea cheltuielilor cu 15 %. Vor fi reduceri atăt la bunuri şi servicii, cât şi la cheltuielile cu salariile din aparatul de stat.

"Această măsură nu implică neapărat disponibilizări de personal, ci urmăreşte o eficientizare a activităţii în administraţie. Nu a fost stabilit un termen imediat, de 2-3 zile, deoarece mesajul va fi transmis în teritoriu, către structurile subordonate ministerelor", au declarat surse ale Mediafax.

Un nivel mare al cheltuielilor se înregistrează în administraţie pentru consumabile şi alte produse, precum şi pentru servicii externalizate.

La sfârşitul anului trecut, premierul Ponta a transmis miniştrilor că au ocazia, prin restructurarea Guvernului în vederea stabilirii unei noi configuraţii, să constate care dintre instituţiile actuale au prea mulţi funcţionari angajaţi în ultimii ani ca o "sinecură politică" şi nu fac nimic, pentru a se despărţi de aceştia.

"Vor fi restructurări, reîmpărţiri ale portofoliilor, dar nu se sporeşte numărul de angajaţi nici măcar cu un singur om, dimpotrivă: aveţi ocazia, prin aceste restructurări, acolo unde sunt oameni prea mulţi, care nu fac nimic şi au fost angajaţi în ultimii ani doar ca o sinecură politică, să le mulţumiţi şi să îi trimiteţi la muncă. Nu se angajează niciun om, nu primiţi niciun leu în plus la fondul de salarii", a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de Guvern.

Ulterior, şeful Guvernului a dispus înfiinţarea unui comitet condus de vicepremierul Liviu Dragnea care să propună măsuri pentru "creşterea atractivităţii" funcţiei publice şi eficientizarea utilizării resurselor umane în sectorul public, dar care va analiza şi numărul de personal necesar administraţie.×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Horoscop rune 3-9 aprilie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close