Antena 3 CNN Actualitate Premierul Ponta: Vom aproba alocarea sumelor necesare cumpărării materialelor de construcţie pentru refacerea caselor avariate de inundaţii

Premierul Ponta: Vom aproba alocarea sumelor necesare cumpărării materialelor de construcţie pentru refacerea caselor avariate de inundaţii

Premierul Ponta: Vom aproba alocarea sumelor necesare cumpărării materialelor de construcţie pentru refacerea caselor avariate de inundaţii
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Sep 2013   •   19:19
Primul ministru Victor Ponta le-a spus, vineri, sinistraţilor din comunele gălăţene afectate de inundaţii că în şedinţa de Guvern de miercuri se va aproba alocarea, din Fondul de rezervă, a banilor necesari refacerii caselor avariate. Premierul a mai declarat că evaluarea în acest sens se va face după retragerea apelor.

"Deocamdată, nu se poate face nimic până când nu se opreşte ploaia şi nu se retrag apele. Abia apoi se va putea face evaluarea situaţiei din teren, după care, în şedinţa de Guvern de miercuri, vom aproba alocarea din Fondul de rezervă a sumelor necesare cumpărării materialelor de construcţie pentru refacerea caselor avariate. Acum, mai mult de-atât n-avem ce face", a declarat premierul Victor Ponta în comuna gălăţeană Pechea, una dintre localităţile afectate de viituri, informează Mediafax.

Ponta a dialogat cu sinistraţii şi a cerut primarilor să spună de ce anume au nevoie urgentă.

"Succes şi ziceţi tot ce aveţi nevoie", le-a spus Ponta sinistraţilor care l-au întâmpinat în timpul deplasării în zonele inundate.

Premierul le-a cerut edililor să evacueze oamenii din zonele unde sunt prognozate noi precipitaţii pentru evitarea producerii unor situaţii similare, spunând: "Mai bine scoatem oamenii din locuinţe şi ne înjură decât să se întâmple ceva".

Întrebat dacă are cunoştinţă despre faptul că directorii de la Apele Române şi Agenţia Naţională de Meteorologie ar fi în concediu, premierul Victor Ponta a declarat că îi va da afară pe toţi cei care nu-şi fac datoria.

"Dacă este cineva care nu şi-a făcut treaba îl dăm afară", a declarat Ponta.

Premierul a mai spus că prioritatea, la ora actuală, este rezolvarea problemelor sinistraţilor.

"Eu sunt mulţumit că ne aflăm de ieri dimineaţă (n.r. - joi dimineaţă) aici cu miniştri, cu şefi de structuri. Acum haideţi să rezolvăm problemele oamenilor, pentru că ei sunt cu nămol în case şi în curţi", a spus premierul Victor Ponta, la finalul vizitei din comuna Cudalbi.

Premierul Victor Ponta a inspectat, vineri, comunele Cuca, Pechea, Costache Negri şi Cudalbi, din judeţul Galaţi, afectate de inundaţii.

Inundaţiile din ultimele 48 de ore au afectat 22 de localităţi din Galaţi, pagube importante înregistrându-se şi în oraşul Tecuci.

2.434 de persoane au fost evacuate din locuinţe din cauza inundaţiilor. De asemenea, 1.374 de case au fost afectate de viituri, iar 11 locuinţe au fost distruse complet. 140 de persoane au fost salvate de la înec.



×
Subiecte în articol: Victor Ponta inundatii romania
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close