Antena 3 CNN Actualitate Premierul Sorin Grindeanu nu va merge în Parlament la citirea moţiunii de cenzură (surse)

Premierul Sorin Grindeanu nu va merge în Parlament la citirea moţiunii de cenzură (surse)

Premierul Sorin Grindeanu nu va merge în Parlament la citirea moţiunii de cenzură (surse)
18 Iun 2017   •   15:02

UPDATE 15.00.

Premierul Sorin Grindeanu nu va merge, duminică, la şedinţa plenului comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului în care urmează să se citească moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi ALDE împotriva Guvernului, au precizat pentru AGERPRES surse oficiale. 

Premierul Sorin Grindeanu şi secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, se află la sediul Guvernului. La Palatul Victoria au ajuns şi fostul copreşedinte ALDE Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu.  Potrivit unor surse politice, au loc discuţii şi negocieri privind votul la moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi ALDE împotriva Guvernului.

----------------------------

Premierul Sorin Grindeanu a ajuns duminică la Palatul Victoria, în contextul în care după-amiază parlamentarii PSD şi ALDE sunt convocaţi pentru semnarea, depunerea şi citirea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului.

La sediul Guvernului se află şi o mare parte a consilierilor prim-ministrului.

Mai multe detalii, de la reporterul Antena 3 Maria Toader:



Referitor la calendarul zilei de duminică, liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, a anunţat şedinţe ale grupurilor parlamentare social-democrate şi ALDE, de la 16,00 - şedinţa Birourilor permanente reunite, iar de la 16,30, şedinţa de plen reunit în care va fi citită moţiunea de cenzură.

Potrivit Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, moţiunea de cenzură se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor în ziua în care a fost depusă.

Premierul a susţinut sâmbătă, la Timişoara, că la moţiunea de cenzură cei prezenţi vor asista la lucruri ''incredibile''.

Grindeanu a spus că aşteaptă ''premiera'' depunerii unei moţiuni de cenzură de către PSD împotriva unui Guvern PSD, lucru pentru care şeful Executivului l-a făcut răspunzător pe liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea.

''Aş cere să se respecte toate regulile legate de vot în Parlament, votul trebuie să fie secret. Veţi vedea miercuri sau când va fi moţiunea de cenzură, cum lucrurile se vor desfăşura într-un mod de-a dreptul incredibil. Dar, deocamdată vreau să văd cum PSD depune moţiune contra Guvernului Partidului Social Democrat. Asta cred că intră în istorie. În acest loc am ajuns datorită managementului domnului Liviu Dragnea'', a spus Grindeanu.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu motiune de cenzura
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close