Antena 3 CNN Actualitate Preotul celebru pentru combinezonul împotriva COVID-19 a murit. Părintele Alexandru Militaru era aşteptat la slujba de Bobotează

Preotul celebru pentru combinezonul împotriva COVID-19 a murit. Părintele Alexandru Militaru era aşteptat la slujba de Bobotează

Preotul Alexandru Militaru, în vârstă de 65 ani, care slujea aici de peste 30 de ani la parohia Comăniţa din judeţul Olt a murit.

Preotul celebru pentru combinezonul împotriva COVID-19 a murit. Părintele Alexandru Militaru era aşteptat la slujba de Bobotează
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Ian 2022   •   12:42

Slujba de înmormântare va avea loc joi, 6 ianuarie, chiar în ziua în care preotul anunţase că va sfinţi pentru ultima dată, înainte de pensionare, apa de Bobotează.

”Astăzi de Bobotează, noi cei din promoţia anului 1980 cu durere în suflet vom conduce pe ultimul drum pe colegul nostru părintele Alexandru Militaru de la parohia Comăniţa. Slujba de înmormântare va fi oficiată de Preasfinţitul Sebastian, episcop al Slatinei şi Romanaţilor, la ora 13,00 .Dumnezeu să-l ierte!“, este mesajul postat pe contul său de Facebook de preotul Marin Bica.

Preotul Alexandru Militaru a decedat în noaptea de luni spre marţi, 3/4 ianuarie 2022, spun surse locale. Decesul ar fi survenit în somn, soţia preotului fiind cea care a făcut descoperirea, în jurul orei 3.00 dimineaţa.

”Trebuia să iasă la pensie în februarie. Le-a şi spus enoriaşilor, când a mers cu botezul la Schitu, că apa sfinţită de Bobotează o face la Schitu, că e ultima dată, biserica e monument istoric şi o face la ei, la parohia auxiliară. N-a mai apucat s-o facă“, au declarat surse locale, pentru Adevărul.

Celebru după ce a îmbrăcat combinzeon la înmormântarea unui pacient cu COVID

Preotul a devenit cunoscut în vara anului 2020, atunci când a mers la înmormântarea unui pacient COVID-19 îmbrăcat în combinezon de protecţie, peste care a pus patrafirul.

Era prima înmormântare a unui pacient răpus de COVID-19 din localitate. 

”N-am încălcat niciun canon bisericesc. Trebuie să ne adaptăm la condiţiile în care trăim. Mie familia mi-a transmis că e mort de aşa ceva, eu n-am niciun document oficial, am luat toate măsurile de precauţie, mi-am făcut slujba exact cum trebuie şi cum scrie la carte. Totul se face pe marginea gropii. E o slujbă mai scurtă, eu am făcut-o în integralitate, pentru că mi-a permis timpul. Am făcut, aşa, o mică pregătire cu participanţii la înmormântare, înainte, au stat şi la 4-5 metri în cimitir, i-am rugat să poarte mască, chiar dacă eram în aer liber, în spaţiu deschis. Am avut acolo persoane care au înţeles“, a declarat atunci preotul, pentru Adevărul. 

×
Subiecte în articol: preot COVID-19
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close