Antena 3 CNN Actualitate Preot cercetat, pentru că a înmormântat un bărbat, deşi familia nu avea certificat de deces

Preot cercetat, pentru că a înmormântat un bărbat, deşi familia nu avea certificat de deces

Preot cercetat, pentru că a înmormântat un bărbat, deşi familia nu avea certificat de deces
Sursa foto: Foto: wnyt.com
de M.Z.    |    27 Ian 2012   •   22:10

Legea creştină a fost mai presus de cea laică pentru un preot din judeţul Suceava. Omul bisericii a înmormântat un bărbat, deşi familia nu avea un certificat de deces. Rudele spun că popa a vrut doar să le ajute să scape de birocraţie. Chiar şi aşa, prelatul s-a ales cu dosar penal, iar pentru autorităţi, moartea este una suspectă.

Bărbatul era bolnav de epilepsie de 16 ani şi în urmă cu aproape două săptămâni a murit. Lucrul este cert pentru familie şi vecini, însă deloc convingător pentru autorităţi. Ca să elibereze certificatul de deces, primăria a cerut actul medical constatator. Bărbatul nu era însă înscris la un medic de familie, aşa că văduva a fost trimisă la poliţie.

Potrivit oamenilor legii, nevasta decedatului s-ar fi adresat organelor statului abia pe 25 ianuarie. Preotul comunei a acceptat să îl înmormânteze pe bărbat fără acte.

"Acum se desfăşoară cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, efectuându-se totodată verificări şi faţă de preotul paroh", a declarat Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt la IPJ Suceava.

Preotul cercetat nu a dorit să comenteze acest caz.




×
Subiecte în articol: preot cercetat acte Suceava
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close