Antena 3 CNN Actualitate Preotul Ionuț Miorcăneanu, sfârșit tragic la numai 39 de ani

Preotul Ionuț Miorcăneanu, sfârșit tragic la numai 39 de ani

Preotul paroh din cadrul Parohiei „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea Tudor Vladimirescu, a avut parte de un sfârșit cumplit, după un accident rutier.

Preotul Ionuț Miorcăneanu, sfârșit tragic la numai 39 de ani
Sursa foto: botoșaneanul.ro
de Laura Dinu    |    Cătălin Onofrei    |    27 Sep 2021   •   14:08

Pretul Ionuț Miorcăneanu, în vârstă de 39 de ani, se afla la volanul unui autoturism marca Mercedes Clasa A când a fost implicat într-un grav accident de circulație. 

Tragedia a avut loc între localitățile Hănești și Vlăsinești.

Bărbatul se afla singur în mașină când, într-o curbă ușoară la dreapta, a pierdut controlul volanului din motive necunoscute și a ajuns pe contrasens. Mașina a părăsit șoseaua, lovind violent un cap de pod aflat pe marginea drumului.

Impactul a fost atât de violent încât volanul a ajuns în plafonul autoturismului, iar podul pedalier la nivelul volanului. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Șoferul a fost găsit inconștient în afara autovehiculului, la câțiva metri distanță de locul impactului. Acesta prezenta, însă, semne vitale.

La fața locului au ajuns, imediat un echipaj cu asistent din zonă dar și echipajul cu medic de la Botoșani. Din păcate, leziunile suferite de preot au fost incompatibile cu viața. 

La scurt timp, șoferul a intrat în stop cardio-respirator, iar în ciuda manevrelor de resuscitare, timp de 60 de minute, nu s-a mai putut face nimic. A fost declarat decesul.

La fața locului au ajuns și mai multe echipaje de poliție, fiind demarată o anchetă. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Avea doar 39 de ani

Ionuț Miorcăneanu s-a născut la data de 5 ianuarie 1982, în localitatea Botoşani, judeţul Botoşani.

A absolvit Şcoala Generală Nr. 13 din localitatea Botoşani, promoţia 1996, după care Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. M. Mc. Gheorghe” – Botoşani, promoţia 2001, cu media generală a anilor de studii – 9,11 şi media generală la Bacalaureat – 9,65, în urma susţinerii Atestatului Profesional fiind declarat admis cu media 9,47. 

În iulie 2001 a susținut examenul de capacitate preoțească la Centrul Cultural Pastoral „Daniil Sihastrul” – Durău.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, a fost hirotonit preot al Parohiei “Sf. M.Mc. Gheorghe” din localitatea Borolea, comuna Hăneşti, Protopopiatul Săveni, la data de 2 decembrie 2001.

Începând cu 1 iulie 2002 a fost transferat pe postul de preot paroh în Parohia „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea Tudor Vladimirescu, comuna Avrămeni, Protopopiatul Săveni, fostă filie a Parohiei Borolea, parohie unde și-a desfășurat activitatea până în momentul tragicului accident, în urma desființării Parohiei Borolea şi înființării filiilor acesteia în parohii.

La data de 26 august 2001 s-a căsătorit.

Preotul avea doi copii, un băiat și o fată.

×
Subiecte în articol: preot accident
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close