Antena 3 CNN Actualitate Preot din Mogoşoaia, agent imobiliar pe pământul parohiei

Preot din Mogoşoaia, agent imobiliar pe pământul parohiei

Preot din Mogoşoaia, agent imobiliar pe pământul parohiei
16 Oct 2014   •   08:37

Un preot din Mogoşoaia a devenit agent imobiliar şi scoate bani dintr-un teren al parohiei pe care l-a parcelat şi l-a făcut numai bun pentru locuri de veci. Întreaga suprafaţă a fost concesionată într-o singură zi. Cei care au luat locurile de veci le pot înstrăina tot prin intermediul parohiei, unde noul client plăteşte din nou.

Scandalul a început după ce preotul din Mogoşoaia a cedat cimitirului o parte din curtea casei parohiale. Localnicii spun că terenul a fost parcelat, iar locurile de veci au fost concesionate oamenilor.

Cei care au concesionat locurile de veci le-au dat mai departe, la preţ dublu. Din toată afacerea, o parte din bani ajunge şi la preotul parohiei.

Cumpărătorul plăteşte concesionarului ca să îi cedeze locul de veci. În acte apare ca o donaţie. Pentru că este un cimitir parohial, donaţia se face în contul bisericii. Preotul face un nou act de concesiune pentru noul cumpărător. Contra unui nou cost.

Clientul plăteşte astfel de două ori, o dată către parohie şi a doua oară către concesionarul locului de veci. Dar cheltuielile nu se opresc aici.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei române nu a dorit să comenteze situaţia, pe motiv că nu instituţia se ocupă de preoţi, ci Arhiepiscopia Bucureştilor. Conducerea Arhiepiscopiei n-a fost, însă, de găsit. 


×
Subiecte în articol: preot
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close