Antena 3 CNN Actualitate Preot din Videle, șantajat cu poze și filmări în pielea goală: A plătit peste 300.000 de lei unor indivizi care îl amenințau că le publică

Preot din Videle, șantajat cu poze și filmări în pielea goală: A plătit peste 300.000 de lei unor indivizi care îl amenințau că le publică

Șapte bărbați au fost aduși la audieri, duminică seară, la secția de poliție 24 din Capitală, fiind acuzați de șantaj la adresa unui preot din Videle, județul Teleorman. Aceștia l-ar fi amenințat că vor publica fotografii și înregistrări video compromițătoare. Prejudiciul este estimat la 300.000 de lei.

Preot din Videle, șantajat cu poze și filmări în pielea goală: A plătit peste 300.000 de lei unor indivizi care îl amenințau că le publică
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    10 Ian 2021   •   21:20

"La data de 8 decembrie 2020, Secția 24 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, a demarat cercetări într-un dosar în care un bărbat din județul Teleorman reclama faptul că un tânăr care îl ajuta cu transportul i-a pretins și obținut, în mod repetat, sume de bani pentru a nu face public imagini cu caracter compromițător." se arată în comunicatul Poliției.

Surse Antena 3 spun că ar fi vorba despre Părintele Marin de la Videle, un preot foarte cunoscut în Teleorman și în București.

 În urma cercetărilor efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că în cauză sunt implicați mai mulți bărbați, care în perioada septembrie - decembrie 2020, au pretins și obținut de la persoana vătămată sume de bani pentru a nu posta în spațiul virtual și a nu transmite fotografii și videoclipuri cu caracter compromițător. 

Astfel, în baza activităților operative, la data de 10.01.2020 polițisti din cadrul Secției 24 Poliție, impreuna cu procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale au prins în flagrant delict doi dintre bărbați, imediat după ce au primit de la  persoana vătămată suma de 5000 lei, bani puși la dispoziția acesteia de organele de urmărire penală și marcați în prealabil de specialiștii criminalisti.

În continuarea activităților procesuale au fost puse în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, două în București și trei în județul Călărași, fiind depistate și conduse la audieri alte 5 persoane. 

Cercetarile sunt continuate de Secția 24 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj. Prejudiciul reclamat este de aproximativ  300.000 lei.

 

×
Subiecte în articol: preot Videle santaj
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close