Antena 3 CNN Actualitate Preotul care i-a înşelat pe credincioşi cu morminte închiriate ar putea scăpa de puşcărie. Viciile de procedură îl fac basma curată

Preotul care i-a înşelat pe credincioşi cu morminte închiriate ar putea scăpa de puşcărie. Viciile de procedură îl fac basma curată

Preotul care i-a înşelat pe credincioşi cu morminte închiriate ar putea scăpa de puşcărie. Viciile de procedură îl fac basma curată
de O.P.    |    19 Mar 2014   •   06:01

Preotul din Braşov, acuzat că a închiriat peste 114 mii de metri pătraţi de la o sucursală CFR şi a început să vândă locuri de veci la suprapreţ, se apără.

Apărătorul părintelui spune că nu mai există un temei legal pentru ca slujitorul Domnului să mai fie cercetat penal, pentru că articolul care l-ar fi incriminat a fost abrogat în urmă cu un an.

Nu neagă în totalitate acuzaţiile, ci invocă vicii procedurale care l-ar putea scăpa de dosar.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a abrogat, în 2013, articolul prin care tarifele pentru concesionarea locurilor de veci nu aveau voie sa fie mai mari decât cele percepute de administratiile publice locale, spune avocatul preotului. Astfel, feţele bisericeşti au avut voie să ceară oricât pentru vânzarea locurilor de veci.

Avocatul are o explicaţie şi pentru atribuirea locuri de veci la preţuri de zece ori mai mari decât cele stabilite de autorităţile locale.

Preotul este cercetat în continuare pentru înşelaciune, evaziune fiscala şi abuz în serviciu. Daca va fi gasit vinovat , risca pana la 7 ani de inchisoare.

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close