Antena 3 CNN Actualitate Presa rusă: Declaraţiile lui Băsescu, o provocare deschisă la adresa Rusiei

Presa rusă: Declaraţiile lui Băsescu, o provocare deschisă la adresa Rusiei

Presa rusă: Declaraţiile lui Băsescu, o provocare deschisă la adresa Rusiei
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Iul 2011   •   11:04

O serie de informaţii apărute pe un site rusesc de stiri arată că România, prin declaraţiile lui Traian Băsescu, a lansat o provocare deschisă Rusiei, arată Cotidianul.ro. În opinia jurnaliştilor ruşi, ţara noastră a intervenit „cu tupeu" şi a încălcat regulile diplomatice în politica Republicii Moldova. Declaraţiile iresponsabile ale preşedintelui rămân ar fi strans legate de scutul antirachetă al SUA.

"Cuvintele lui Băsescu ar fi putut fi lăsate să treacă neobservate dacă am fi discutat cu un politician marginal dintr-o ţară ca Andorra sau Kiribati. Totuşi, România este o ţară mare, puternică, cu 22 de milioane de locuitori, membră NATO şi UE, aflată la graniţa cu două state membre ale CSI - Moldova şi Ucraina. În următorii ani, elemente de apărare antirachetă se vor afla pe teritoriul său. Băsescu nu este un lup singuratic. El are o protecţie politică puternică, iar Rusia nu va putea să nu-l ia în considerare", scrie pravda.ru.

"Acum, preşedintele Traian Băsescu a încercat să întoarcă lucrurile pe dos. Vorbind, la 22 iunie, la postul B1TV, el l-a absolvit pe mareşalul Antonescu de faptele de acum 70 de ani", mai scriu jurnaliştii ruşi.


Potrivit aceleiaşi publicaţii, preşedintele Traian Băsescu, prin declaraţiile sale, nu l-a condamnat pe Antonescu pentru deportările evreilor şi romilor şi notează că Traian Băsescu s-a referit la regele Mihai cu formula "slugă la ruşi". "Poate s-a referit la faptul că, după război, Mihai a renunţat la tron şi a fost distins cu ordinul sovietic al Victoriei", comentează jurnaliştii.


 



×
Subiecte în articol: Rusia provocare Vladimir Putin
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close