Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Băsescu: Fănuş Neagu, o personalitate însemnată a culturii române

Preşedintele Băsescu: Fănuş Neagu, o personalitate însemnată a culturii române

Preşedintele Băsescu: Fănuş Neagu, o personalitate însemnată a culturii române
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Mai 2011   •   11:53
Liderul României, Traian Băsescu, a transmis un mesaj de condoleanţe familiei lui Fănuş Neagu. Scriitorul a murit marţi dimineaţă, la vârsta de 79 de ani.

“Am primit cu tristeţe vestea plecării dintre noi a scriitorului Fănuş Neagu. Personalitate însemnată a culturii române, Fănuş Neagu ne-a dăruit, prin întreaga sa activitate de peste 50 de ani, o operă valoroasă prin măiestria sa artistică şi prin forţa metaforei cu care a surprins perioada pe care a traversat-o.”

“A fost simbolul unei generaţii care a asumat literatura ca expresie a libertăţii şi a valorii. Fănuş Neagu va rămâne în amintirea noastră pentru devotamentul cu care s-a dedicat vocaţiei sale remarcabile de scriitor. Sincere condoleanţe familiei, prietenilor şi tuturor celor care i-au rămas alături în suferinţă. Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată în mesajul preşedintelui Băsescu, citat de Agerpres.

Fănuş Neagu a murit marţi dimineaţă, la vârsta de 79 de ani. Scriitorul s-a stins la ora 3.30, la Spitalul Elias din Capitală. Fănuş Neagu suferea de cancer la prostată. În ultima perioadă, academicianul a fost internat la Institutul Oncologic din Capitală, pentru tratament.

Trupul neînsufleţit al scriitorului va fi depus miercuri la sediul Uniunii Scriitorilor din Bucureşti.

Înmormântarea va avea loc joi, la Cimitirul Bellu.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close