Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele CJ Harghita, trimis în judecată într-un dosar cu prejudiciu de peste un milion de euro

Preşedintele CJ Harghita, trimis în judecată într-un dosar cu prejudiciu de peste un milion de euro

Preşedintele CJ Harghita, trimis în judecată într-un dosar cu prejudiciu de peste un milion de euro
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Sep 2013   •   22:59
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, un consilier judeţean şi mai mulţi şefi de direcţie din instituţie au fost trimişi în judecată, împreună cu administratorii unor firme, într-un dosar de corupţie în care prejudiciul este estimat la peste un milion de euro.
 
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Târgu Mureş l-au trimis în judecată pe Borboly Csaba, preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, două infracţiuni de fals intelectual şi denunţare calomnioasă, se arată într-un comunicat de luni al DNA, potrivit Mediafax.
 
Potrivit rechizitoriului, în decembrie 2010, Borboly Csaba, în calitate de preşedinte al CJ Harghita, a dispus în mod nelegal şi nejustificat, decontarea sumei de 1.888.914,20 de lei în favoarea constructorului SC Stravia Group SRL pentru o serie lucrări de reabilitare a unui drum judeţean. 
 
În acelaşi dosar, procurorii l-au trimis în judecată pe Palffy Domokos, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Harghita, administrator de fapt al SC Stravia Group SRL, pentru conflict de interese, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi altele.
 
Alături de aceştia va fi judecat Sofalvi Laszlo, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Harghita în perioada 2008- iulie 2012, care este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
De asemenea, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Csiszer Botond Benedek, director executiv al Direcţiei Drumuri Judeţene din cadrul CJ Harghita, Kelemen Csongor, şef serviciu al Direcţiei Drumuri Judeţene din cadrul CJ Harghita, Gabor Laszlo, director executiv în cadrul Direcţiei Economice din Consiliul Judeţean Harghita, şi Biro Ema, consilier la Direcţia Generală Economică din cadrul Consiliului Judeţean Harghita. 
 
În acelaşi dosar vor fi judecaţi Sajo Tibor, administrator de drept al S.C Stravia Group SRL, Imre Madarasz Julia, asociat şi administrator la SC Bridge Road Construct SRL Borzont şi Imre Madarasz Attila, director în cadrul SC Bridge Road Construct SRL.
 
Procurorii DNA i-au trimis în judecată şi pe Kosa Petru, primar al comunei Mihăileni, judeţul Harghita, Hargitay Ladislau Gavril, funcţionar în cadrul CJ  Harghita şi Daniel Cristian Mandache, angajat la SCCF (Societatea de Construcţii Căi Ferate) Iaşi.

 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close