Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Curţii de Apel Timişoara: Faptele de corupţie ale judecătorului Nicolae Şerban au afectat imaginea instituţiei

Preşedintele Curţii de Apel Timişoara: Faptele de corupţie ale judecătorului Nicolae Şerban au afectat imaginea instituţiei

Preşedintele Curţii de Apel Timişoara: Faptele de corupţie ale judecătorului Nicolae Şerban au afectat imaginea instituţiei
Sursa foto: Foto: caon.ro
20 Mar 2012   •   18:43

Preşedintele Curţii de Apel Timişoara, Erica Nistor, consideră că faptele judecătorului Cătălin Nicolae Şerban, vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara care a fost arestat pentru trafic de influenţă, au afectat imaginea instituţiei, este de părere preşedintele acestei instituţii, Erica Nistor,

Potrivit preşedintelui Curţii de Apel Timişoara, decizia de suspendare din funcţia de vicepreşedinte al instanţei şi din cea de judecător a lui Cătălin Nicolae Şerban este una normală.
   
"Este o decizie firească şi normală, nu este deloc ieşită din comun. Imaginea instituţiei a fost profund afectată de faptele domnului Şerban, a fost profund afectată de aceste evenimente neplăcute şi de neacceptat pentru sistemul nostru", a declarat Erica Nistor pentru Mediafax.

Potrivit sursei citate, atribuţiile lui Cătălin Nicolae Şerban vor fi preluate, temporar, de cel de-al doilea vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, judecătorul Florin Dogaru.
   
Consiliul Superior al Magistraturii a decis, marţi, suspendarea lui Nicolae Cătălin Şerban, vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, atât din funcţia de judecător, cât şi din cea de conducere, ca urmare a punerii sub acuzare a acestuia pentru fapte de corupţie.
   
Judecătorul Cătălin Şerban este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro în 14 martie, după mai multe zile în care l-a sunat insistent pe unul dintre presupuşii intermediari ai banilor devenit între timp denunţător al magistratului. Banii i-au fost daţi judecătorului în biroul notarial al soţiei sale, fiind găsiţi aici cu ocazia percheziţiei de a doua zi.
   
Vineri, 16 martie, judecătorul Şerban a fost arestat pentru fapte de corupţie.
   
Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara Cătălin Şerban ar fi intervenit în soluţionarea a două dosare legate de vânzarea patrimoniului şi de administrarea companiei falimentare Moldomin SA în schimbul celor 50.000 de euro pe care este acuzat că i-ar fi primit şi pentru care este arestat.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close