Preşedintele Klaus Iohannis a retras mai multe decoraţii

25 Apr 2017   •   19:10
Preşedintele Klaus Iohannis a retras mai multe decoraţii Foto: Facebook/Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretele privind retragerea decoraţiilor acordate Irinei Socol, lui Eugen Pena şi lui Viorel Traian Oprea, informează Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, având în vedere sentinţa penală din 2015 a Tribunalului Bucureşti, rămasă definitivă în 2016 prin decizia Curţii de Apel Bucureşti, i-a fost retras Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler Irinei Socol, acordat prin decret în februarie 2003.

De asemenea, preşedintele Iohannis le-a retras lui Eugen Pena şi Viorel Traian Oprea Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler ca urmare a sentinţei penale din 2014 a Tribunalului Bucureşti, rămasă definitivă prin decizia din 2016 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Eugen Pena a primit decoraţia în ianuarie 2003, iar Viorel Traian Oprea - în decembrie 2004.

Irina Socol, fondatoarea Siveco, a fost condamnată, anul trecut, la doi şi jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală.

Anul trecut, Eugen Pena şi Traian Oprea - directori generali ai Hidroelectrica - au fost trimişi după gratii în dosarul în care fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close