Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin. "Sper ca armistiţiul din Ucraina să fie respectat"

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin. "Sper ca armistiţiul din Ucraina să fie respectat"

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin. "Sper ca armistiţiul din Ucraina să fie respectat"
17 Feb 2015   •   12:27

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe Ministrul de Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, aflat în vizită oficială la Bucureşti. Şeful statului şi-a exprimat speranţa că intrarea în vigoare a armistiţiului, pe 15 februarie, va fi respectată de cei implicaţi în conflict.

Conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, discuţia prilejuită de întrevederea dintre preşedintele Iohannis şi ministrul de externe al Ucrainei a vizat în mod deosebit perspectiva dezvoltării relaţiilor bilaterale şi evoluţia situaţiei din Ucraina după semnarea noului acord de la Minsk din 12 februarie, referitor la încetarea focului în estul ţării.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat speranţa că intrarea în vigoare, la 15 februarie, a unui armistiţiu necondiţionat şi cuprinzător, va fi respectată de toţi cei implicaţi şi va conduce la o stabilizare a situaţiei în regiune.

Preşedintele României a reafirmat susţinerea faţă de asigurarea integrităţii teritoriale, suveranităţii şi independenţei Ucrainei şi a transmis sprijinul ferm al României pentru continuarea parcursului european şi democratic al Ucrainei.

"A fost subliniată, totodată, importanţa deosebită, pentru reuşita acestui demers, a continuării şi aprofundării de către autorităţile de la Kiev a procesului de reformă internă, mai ales în domeniul luptei anticorupţie şi al consolidării instituţiilor statului", se mai menţionează în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

La întâlnirea de la Palatul Cotroceni au participat ambasadorul Ucrainei la Bucureşti dar şi noul consilier prezidenţial Lazăr Comănescu, numit în funcţie de preşedinte săptămâna trecută.

Un armistiţiu între trupele ucrainene şi separatiştii proruşi în regiunea Donbas a intrat în vigoare duminică la ora 0.00 (0.00, ora României). Totuşi, situaţia este tensionată în regiune, în special în zona oraşului Debalţeve, un nod feroviar strategic din regiunea Doneţk.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close