Antena 3 CNN Actualitate Președinția: Klaus Iohannis s-a întâlnit la Cotroceni cu Florian Coldea, în ziua suspendării

Președinția: Klaus Iohannis s-a întâlnit la Cotroceni cu Florian Coldea, în ziua suspendării

Președinția: Klaus Iohannis s-a întâlnit la Cotroceni cu Florian Coldea, în ziua suspendării
13 Ian 2017   •   12:08

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a afirmat, vineri, într-o declaraţie de presă, că președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu generalul SRI Florian Coldea, fără să dea detalii despre natura discuțiilor dintre cei doi.

”Pot să confirm faptul că președintele României Klaus Iohannis l-a chemat la Palatul Cotroceni pe domnul Florian Coldea. A existat o astfel de discuție. Nu am informații în legătură cu conținutul acestei discuții”, a spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui.

Întrebată de jurnaliști dacă Iohannis a cerut informații suplimentare de la Ministerul de Externe în legătură cu ancheta care îl privește pe Sebastian Ghiță, Mădălina Dobrovolschi a afirmat că ”președintele României este foarte informat” și că ”de fiecare dată când există informații sensibile, el deține cele mai bune informații”.

Totodată, purtătorul de cuvânt al preşedintelui a precizat că întâlnirea Iohannis - Coldea a avut loc joi, 12 ianuarie.

Directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a dispus, joi, constituirea unei comisii speciale în urma informaţiilor apărute în public referitoare la generalul Florian Coldea, iar până la finalizarea verificărilor acesta este pus la dispoziţia şefului SRI, informează un comunicat de presă al instituţiei.

SRI precizează că sunt analizate toate circumstanţele prezentate public precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea şi reiterează faptul că misiunile Serviciului sunt îndeplinite ''cu bună credinţă, în interesul securităţii naţionale şi a cetăţenilor români''.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Florian Coldea Klaus Iohannis
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close