Antena 3 Actualitate PressAlert: Autoritățile au descoperit substanța care a produs tragedia de la Timișoara. E un coșmar!

PressAlert: Autoritățile au descoperit substanța care a produs tragedia de la Timișoara. E un coșmar!

18 Noi 2019   •   22:59
PressAlert: Autoritățile au descoperit substanța care a produs tragedia de la Timișoara. E un coșmar!
Sursa foto: foto: PressAlert.ro

În urma analizei autoritățile au stabilit că susbtanța toxică responsabilă pentru moartea a trei persoane într-un bloc din Timișoara este fosfura de aluminiu, care face parte din grupa I de toxicitate, foarte nocivă pentru oameni, scrie PressAlert.ro

Patronul firmei, care a făcut el însuși deratizarea, a pus pastile pentru deratizare și dezinsecție în blocul de pe strada Miorița, pastile care în contact cu aerul au degajat substanța toxică pentru oameni. Contractul a fost pentru deratizarea a 25 de camere care nu erau locuite, gazul nociv ajungând de acolo în încăperile locuite. Polițiștii au deschis dosar pentru ucidere din culpă și vătămare corporală, suspectul fiind acum la audieri. Fosfura de aluminiu (AIP) este un pesticid ieftin, eficient și utilizat în mod obișnuit pentru prelucrarea cerealelor. Aceasta eliberează gazul de fosfură atunci când vine în contact fie cu umiditatea atmosferică, fie cu acid clorhidric în stomac.

Mai multe, pe PressAlert.ro
 

 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close