Antena 3 CNN Actualitate Varianta ca prețul benzinei să depășească 10 lei, discutată la nivel înalt

Varianta ca prețul benzinei să depășească 10 lei, discutată la nivel înalt

Guvernul ia în discuție să prelungească acordarea compensației de 50 de bani pentru un litru de carburant și după luna septembrie, când actuala măsură ar trebui să expire. Premierul Ciucă are planul de intervenție pe masă și pentru cazul în care benzina și motorina ajung la 10 lei litrul.

Varianta ca prețul benzinei să depășească 10 lei, discutată la nivel înalt
Sursa foto: freeimages
de Vasile Marcu    |    05 Iul 2022   •   14:06

Nicolae Ciucă ia în calcul ambele variante. Acesta ar putea păstra acea compensație de 50 de bani după cele trei luni, însă totul depinde de ceea ce se va întâmpla după jumătatea anului, mai exact cum va arăta execuția bugetară. În funcție de banii care vor rămâne la buget, va rămâne sau nu în picioare compensația.  

În cazul în care la buget vor intra mai puțini bani decât au prognozat cei de la Ministerul de Finanțe, atunci măsura nu va mai fi păstrată. 

Pe de altă parte, se ia în calcul și varianta ca după aceste trei luni prețul carburantului să crească foarte mult, să depășească 10 lei, iar această măsură să nu mai aibă efectul dorit. 

Rămâne de văzut astfel ce se va întâmpla până în luna septembrie și la ce măsuri va recurge Guvernul după această perioadă. 

×
Subiecte în articol: carburanti
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close