Antena 3 CNN Actualitate Preţul chiriilor ar putea scădea cu 20% din 2009

Preţul chiriilor ar putea scădea cu 20% din 2009

Preţul chiriilor ar putea scădea cu 20% din 2009
13 Dec 2008   •   10:20

Veşti bune pentru chiriaşi. Dacă în ultimele trei luni chiriile s-au scumpit cu 10%, în 2009, acestea se vor putea reduce cu până la 20 de procente. Cel puţin aşa estimează specialiştii de pe piaţa imobiliară. Astfel un apartament cu două camere care în prezent se închiriază cu 500 de euro ar putea fi mai ieftin cu 100 de euro de anul viitor.
Jucătorii de pe piaţa imobiliară încep să se obişnuiască cu lipsa finanţărilor, scăderea chiriilor şi a preţurilor. Prea multe apartamente oferite spre închiriere în raport cu cererea dar şi lipsa de lichidităţi sunt pricipalele cauze care determină scăderea tarifelor chiriilor.
În prezent, chiriile în zonele de cartier au ajuns la peste 400 de euro pentru garsoniere, 500 de euro pentru apartamente de două camere şi în jur de 600 euro pentru apartamente cu trei camere. În zonele centrale şi în cele mai selecte, chiriile au ajuns la 800 euro pentru două camere, respectiv la 1.000 euro pentru trei camere.
Chiriile vor fi în scădere şi pe alte segmente, cum este cel al birourilor. Pe fondul crizei financiare, companiile caută să îşi reducă cheltuielile, iar proprietarii preferă să îşi reducă pretenţiile, decât să rămână cu spaţiile neocupate. Potrivit cotidianului România Liberă, preţul unui metru pătrat într-un mall ar putea ajunge la 35 de euro, adică de două ori mai puţin decât cel practicat în prezent.
Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close