Antena 3 Actualitate Prețuri uriașe pe litoralul românesc. Cât scot din buzuare turiștii pentru o sticlă de apă plată la sezlong

Prețuri uriașe pe litoralul românesc. Cât scot din buzuare turiștii pentru o sticlă de apă plată la sezlong

de Andreea Cigolea    |    02 Aug 2021   •   10:04
Prețuri uriașe pe litoralul românesc. Cât scot din buzuare turiștii pentru o sticlă de apă plată la sezlong

În plin sezon estival, tot mai mulţi turişti se declară nemulţumiţi de preţurile uriaşe de pe litoral. Oamenii spun că mâncarea sau apa sunt foarte scumpe.

Pentru o sticlă de apă servită la şezlong, de exemplu, turiştii plătesc chiar şi 10 lei. Iar lista poate continua.

In varf de sezon estival, turistii sunt nemulțumiți de preturile mari practicate pe Litoral. Unii fac si comparații cu Bulgatia sau Grecia, si spun ca acolo au plătit mai putin pe bunurile de bază. Oamenii spun ca o sticla de apa servită la sezlong ajunge si la 10 lei, ceea ce li se pare exagerat. 

Turismul românesc îşi revine în forţă. În luna iunie, în hotelurile şi pensiunile din România s-au cazat peste 800.000 de turişti. Cifra este cu aproximativ 140% mai mare faţă de anul trecut în aceeaşi perioadă. Şi numărul turiştilor străini care ne vizitează anul acesta a crescut. 

Câţi bani trebuie să plătească turiştii pe o cafea de la automat, în Mamaia

"Pentru un pahar de cafea de la automat turiștii sunt nevoiți să scoată din buzunar între 10 și 12 lei. Preț cu mult crescut față de cel din București, chiar și din Aeroportul Otopeni, unde o cafea ajunge să coste 7-8 lei.  Situația se schimbă dacă vreți să vă răsfățați cu o cafea la terasă, acolo va trebui să plătiți între 18 și 20 de lei, scriu jurnaliștii de la cancan.ro.

Cât costă o sticlă de apă plată la 0.75 litri, pe o plajă de fițe din Mamaia

”O apă la 0,75 a costat 20 de lei, dar era Badoit. 100 de grame din peștele casei (biban de mare) era 28 de lei și am plătiti pentru o bucată: 200 de lei. Prețurile sunt extrem de mari, însă condițiile bune.

Angajații atenți, băuturile ți le aduc în frapieră, cu gheață. Dar, a fost dezamăgitor în dimineața de sâmbătă, când am ajuns acolo și ni s-a spus că nu mai sunt locuri libere. De ce? Pentru că erau rezervate toate șezlongurile. Atunci le-am spus: ok, noi am fost și ieri, de ce nu ni s-a spus că a doua zi este cu rezervare? Dacă eram informați, știam să acționăm în consecință. Nu au știut cum să răspundă…”, a declarat, pentru Replica, un turist.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close