Antena 3 Actualitate Prietenul femeii diagnosticate cu gripă porcină nu este infectat. În România rămân doar 5 cazuri confirmate

Prietenul femeii diagnosticate cu gripă porcină nu este infectat. În România rămân doar 5 cazuri confirmate

02 Iun 2009   •   10:19
Prietenul femeii diagnosticate cu gripă porcină nu este infectat. În România rămân doar 5 cazuri confirmate

Prietenul femeii de 28 de ani diagnosticată virusul A H1N1 nu suferă de această boală. Probele prelevate de la acesta au fost analizate la Insitutul Cantacuzino din Capitală şi s-a confirmat faptul că acesta nu este infectat cu noul virus de gripă. Bărbatul va fi externat în cursul zilei de marţi.

Institutul Cantacuzino a confirmat, luni dimineaţă, două noi cazuri de gripă A H1N1. Este vorba despre două femei, o tânără de 28 de ani, sosită de la New York, în urmă cu trei zile şi mama acesteia, în vârstă de 56 de ani.

Potrivit consilierului Ministrului Sănătăţii, specialistul în boli infecţioase, Geza Molnar, tânăra a ajuns în ţară pe data de 29 mai, cu o cursă Air France. Încă de la acea dată, femeia a avut mai multe simptome, printre care stare febrilă, rinoree, tuse. După două zile, tânăra s-a prezentat la medic.

Medicii au primit o listă de 30 de persoane cu care aceasta a luat contact în România, urmând ca, pe baza listelor de la compania aeriană să se stabiliească numărul exact al persoanelor cu risc de îmbolnăvire.

Pacientele sunt internate la institutul Matei Balş şi au început terapia cu medicamente antivirale.

Potrivit autorităţilor, starea generală a pacienţilor este bună, iar medicii au început ancheta epidemiologică pentru a stabili contactele pe care le-a avut tânăra de la revenirea în ţară.

Directorul Institutului de Boli Infecţioase, Adrian Streinu-Cercel declara săptămâna trecută că virusul şi-a schimbat sezonalitatea, putându-se transmite şi în timpul verii, la cald.

Simptomele gripei AH1N1 sunt similare cu cele ale gripei sezoniere, febră, dureri musculare, tuse şi secreţii nazale apoase. Potrivit specialiştilor, virusul noii gripe dă, în 70% dintre cazuri, infecţii uşoare care pot fi tratate cu meidcamente antivirale. Se recomandă totuşi internarea şi menţinerea sub controlul medicilor, deoarece pot apărea complicaţii la nivelul aparatului respirator.

Primul caz de gripă porcină a fost depistat în România, săptămâna trecută, la o altă femeie care a venit în România din Statele Unite. La o zi după confirmarea testelor de laborator, alţi doi pacienţi care prezentau simptomele bolii au fost internaţi. Este vorba de unul dintre copii femeii, respectiv tatăl acesteia.


Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close