Prima declarație a bărbatului care a spulberat ursul în Harghita

de D.G.    |    20 Noi 2019   •   18:17
Prima declarație a bărbatului care a spulberat ursul în Harghita foto: DRDP Brașov

Bărbatul din localitatea mureșeană Acățari, care a avut ghinionul să lovească un urs pe o șosea din Harghita, este tată a șase copii, iar acum a rămas fără mașina cu care își transporta familia.

Jurnalistul independent Vlad Ursulean l-a vizitat și a aflat cât de mult este afectată familia bărbatului din cauza accidentului care a cutremurat o țară întreagă.

„Tare s-au bucurat că se interesează cineva și de ei, că au urmărit toate știrile și numai de urs aveau grijă”, a scris jurnalistul, într-un mesaj publicat pe Facebook, citat de Libertatea.

Vlad Ursulean spune că a discutat cu capul familiei Ferenț. Bărbatul a mărturisit că s-a ales cu pagube uriașe, după ce s-a ciocnit cu mașina de animalul sălbatic, sâmbătă seara, pe DN 13 A, între Sovata și Praid.

Vlad Ursulean a menționat că familia bărbatului locuiește „pe deal, la marginea satului, dincolo de ei mai e doar o stână, sub asediu în fiecare noapte”. Este o zonă în care ursul coboară mai ales noaptea, iar localnicii își dau seama de pericol „după cum latră câinii”. „Le e frică să iasă la animale, le e frică să-și lase copiii la joacă, de câțiva ani trăiesc cu frica.

Parteneri
x close