Antena 3 CNN Actualitate Prima întâlnire crucială cu viitorul Guvern. Călin Popescu Tăriceanu, după ședința din Parlament: "Dorim o politică fiscală non-intervenționistă"

Prima întâlnire crucială cu viitorul Guvern. Călin Popescu Tăriceanu, după ședința din Parlament: "Dorim o politică fiscală non-intervenționistă"

Prima întâlnire crucială cu viitorul Guvern. Călin Popescu Tăriceanu, după ședința din Parlament: "Dorim o politică fiscală non-intervenționistă"
28 Ian 2018   •   15:08

Călin Popescu Tăriceanu a făcut o serie de afirmații referitoare la ceea ce s-a discutat în ședința cu membrii viitorului Cabinet de la Palatul Parlamentului. 

"La această întâlnire au participat, în afară de toți parlamentarii, candidații pentru funcțiile de miniștri în Cabinetul Dăncilă. S-au prezentat fiecare în așa fel încât parlamentarii să-i cunoască sau să-i recunoască pentru că mulți dintre ei sunt confirmați pentru aceleași poziții pe care le-au ocupat în trecut. Doamna Dăncilă ne-a făcut o scurtă prezentare a obiectivelor pe care le are cabinetul pe care îl ca conduce. Am reținut în mod deosebit dorința de a înlesni și de a avea o bună colabprare cu coaliția majoritară, care îi va asigura sprijinul politic, obiectivul principal fiind, evident, îndeplinirea angajamentelor din programul de guvernare. Acesta este, dacă vreți, elementul-cheie pe care s-a axat discursul doamnei Dăncilă.", a spus Călin Popescu Tăriceanu. 

Întrebat despre discursul pe care l-a susținut dumnealui, Tăriceanu a afirmat: "Primul lucru pe care l-am spus colegilor a fost cel legat de dorința pe care eu o am de a urmări cu prioritate sau prioritățile economice în așa fel încât economia să realizeze și în anul 2018 și în continuare performanțe bune care să se transfere până la urmă la nivelul bunăstării cetățeanului. Adică creșterea economică trebuie să se simtă la nivelul cetățeanului. Bani mai mulți în buzunarul fiecăruia, fie că vorbim de salariați din sectorul privat, din sectorul public sau cei care sunt pensionari".

În ceea ce privește greșelile gramaticale pe care le-a făcut Valentin Popa, ministrul Educației, Tăriceanu a spus că aceste lucruri nu ar trebui puse pe primul plan, ci ceea ce reușește să realizeze. 'Am impresia că nu e profesor de limba română, are niște lacune".

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close