Antena 3 CNN Actualitate Prima reacție a DNA după demisia lui Lucian Onea

Prima reacție a DNA după demisia lui Lucian Onea

Prima reacție a DNA după demisia lui Lucian Onea
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    22 Mai 2018   •   18:36

Lucian Onea a cerut marţi eliberarea din funcţia de procuror-şef al DNA Ploieşti pentru a nu afecta credibilitatea şi prestigiul instituţiei, precizând că acuzaţia pe care anchetatorii Parchetului General i-o aduc „nu are corespondent în realitate”, informează DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorul-şef al Serviciului teritorial Ploieşti, Lucian Onea, a transmis conducerii instituţiei o cerere de eliberare din funcţia de conducere pe care o deţine, având în vedere situaţia ivită ca urmare a anchetei demarate împotriva sa, pentru a nu afecta credibilitatea şi prestigiul instituţiei şi pentru a nu crea o vulnerabilitate la nivelul Serviciului Teritorial Ploieşti.

În cererea menţionată, arată sursa citată, acesta apreciază că acuzaţia care îi este adusă, de participaţie improprie la complicitate la infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare în dosarul aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, „este total nefondată şi nu are corespondent în realitate”.

DNA informează că cererea a fost transmisă Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Lucian Onea s-a prezentat marţi la Parchetul General pentru ca procurorii să îi aducă la cunoştinţă acuzaţiile dintr-un dosar deschis pe numele său.

Citiți și:

Șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, și-a dat demisia după ce a devenit penal

×
Subiecte în articol: lucian onea demisie DNA Codruţa Kovesi
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close