Antena 3 CNN Actualitate Prima reacție din partea BOR după ce un preot și-a dat foc în fața Catedralei Mântuirii Neamului

Prima reacție din partea BOR după ce un preot și-a dat foc în fața Catedralei Mântuirii Neamului

Prima reacție din partea BOR după ce un preot și-a dat foc în fața Catedralei Mântuirii Neamului
de S.T.    |    25 Noi 2018   •   11:16

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a făcut primele declarații după ce un preot și-a dat foc în fața Catedralei Mântuirii Neamului.

„Vă mărturisesc că eu fiind aici nu am cunoștință de cazul menționat. Eu înclin să cred că nu e vorba de un preot real. Dacă e vorba de un preot caterisit, a comis ceva care i-a adus caterisirea, iar incidentul de astăzi, dacă e real, în descalifică pe cel care l-a comis. Asta înseamnă a protesta împotriva eroilor. E regretabil”, a declarat Vasile Bănescu, în direct, la Antena 3.

George Ciulei este cel recurs la un gest extrem.

Acesta și-a stropit hainele cu benzină și și-a dat foc, în semn de protest.

Bărbatul a amenințat în urmă cu câteva zile că se va incendia în faţa Catedralei Mântuirii Neamului.

----------------------------

Preotul George Ciulei a aflat, pe 16 noiembrie 2018, decizia definitivă a Consistoriului Mitropolitan (for de judecată bisericesc) al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, care l-a depus din treapta preoţiei pentru „nerespectarea mărturisirii de fidelitate eclesială sau a jurământului depuse la absolvire sau la hirotonie şi pentru neascultare faţă de autorităţile bisericeşti”, deşi totul a plecat de la un accident rutier în care preotul a fost victimă.

Părintele, revoltat de soluţia finală, i-a scris o scrisoare Patriarhului Daniel, în care îi explică pe larg cazul său, solicitându-i o audienţă.

„Pentru toate acestea, cu fiască supunere, în virtutea dreptului de devoluţiune pe care îl aveţi, dar şi ca Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei, al cărei fiu duhovnicesc sunt, vă rog din suflet să mă primiţi în audienţă săptămâna aceasta (19 – 24 noiembrie n.red.), iardacă nu am nici măcar acest drept, duminică, în ziua sfinţirii, mă voi incendia în faţa Catedralei Mântuirii Neamului”, îşi încheie părintele scrisoarea adresată PF Daniel.

Sunt împotriva corupției din Biserica Ortodoxă”, a declarat fostul preot.

×
Parteneri
Obiectul din casă care te bagă la pușcărie. Mulți români îl au
x close