Antena 3 CNN Actualitate Prima retragere de cetăţenie română obţinută fraudulos

Prima retragere de cetăţenie română obţinută fraudulos

Prima retragere de cetăţenie română obţinută fraudulos
de G.C.P    |    10 Iun 2013   •   16:20

Pentru prima dată, o persoană va fi privată de cetăţenia română pentru obţinerea acestui statut prin fraudă. Ordinul a fost emis de Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie (ANC) din cadrul Ministerului Justiţiei din România.

În urma sesizărilor formulate de către autorităţile competente, Comisia pentru Cetăţenie, constatând îndeplinite condiţiile legale privind retragerea cetăţeniei române, a propus preşedintelui ANC retragerea cetăţeniei române numitei Olga Selezniova, având ca motiv dobândirea cetăţeniei române prin mijloace frauduloase. Basarabeanca este concubina Nicolae Popov, un bărbat din Republica Moldova cercetat în România pentru trafic de ţigări şi evaziune fiscală.

Acesta este primul caz în care Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie a propus retragerea cetăţeniei române având ca motivaţie mijloace frauduloase implicate în proces.

Totodată, ANC a decis să retragă cetăţenia şi numiţilor Alexandru Ioan (fost Wang Yan), preşedintele China Town şi şef al Camerei Camerei de Comerţ Bilaterale româno-chineze, şi a libanezului Said Baaklini, de asemenea cercetat pentru evaziune fiscală. Ultimii doi sunt consideraţi a fi un pericol la adresa securităţii ţării noastre.

×

Desfăşurare impresionantă de forţe

Primele imagini de la barajul fisurat de la Tăul Mare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close