Antena 3 CNN Actualitate Prima zi a vânătorii de la Balc s-a încheiat. Au fost vânaţi peste 100 de mistreţi

Prima zi a vânătorii de la Balc s-a încheiat. Au fost vânaţi peste 100 de mistreţi

Prima zi a vânătorii de la Balc s-a încheiat. Au fost vânaţi peste 100 de mistreţi
Sursa foto: Foto: Mediafax
22 Ian 2011   •   10:59

Prima zi a vânătorii de la Balc, organizată de omul de afaceri Ion Ţiriac s-a încheiat. Duminică este ultima zi a vânătorii de la Balc şi va avea loc o singură goană, oaspeţii urmând să plece în cursul după-amiezii.

Cei mai mulţi invitaţi au aterizat la Debreţin în Ungaria, cu avioane private şi nu pe aeroportul din Oradea, cum se obişnuia până acum.

În jur de 25 de vânători au ajuns pe domeniul lui Ion Ţiriac. Sunt nume grele din lumea internaţională a afacerilor multe familiarizate deja, din anii trecuţi cu evenimentul de la Balc.

Pe lista invitaţilor ar figura Wolfgang Porsche - moştenitorul imperiului cu acelaşi nume, Klaus Mangold - de la grupul Daimler Chrysler şi Siegfried Wolf - preşedintele companiei Magna Europa, dar şi nume importante din lumea sportului precum Boris Becker şi Goran Ivanisevici.

La Balc a ajuns şi Ion Ion Ţiriac, dar şi Elan Schwartzenberg, care a spus că invitaţii la partida din acest an sunt cei de anul trecut.

"Nu este nici unul în plus, nici unul în minus", a precizat Schwartzenberg, citat de Mediafax. Omul de afaceri a estimat că în cele două zile vor fi vânaţi aproximativ 200 de mistreţi din cei 700 de pe domeniu.

Potrivit Mediafax, printre invitaţii la aventura cinegetică se află şi prinţul Dimitrie Sturdza, care a spus că participanţii la eveniment sunt "oameni foarte bine văzuţi în toată Europa".

 


Aproape 200 de localnici sunt implicaţi în eveniment. Unii sunt gonaci, alţii au fost angajaţi ca să se ocupe de pregătirea bucatelor pentru invitaţii.

În numai două zile sunt sacrificaţi cel puţin 150 de mistreţi. De obicei, carnea este donată unor cămine de bătrâni. Înainte, Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare din Bihor vor examina animalele ucise. 

Conform Mediafax, gonacii, aproximativ 150, şi câteva zeci de de vânători din rândul localnicilor au început să sosească la Balc în jurul orei 7.00, cu trei tractoare şi cu mai multe autovehicule.
   
Gonacii şi vânătorii s-au adunat apoi la o cabană aflată la intrarea pe fondul de vânătoare, unde li s-a făcut instructajul şi li s-au împărţit veste reflectorizante. Potrivit unor surse, anul acesta un gonaci va primi pentru o zi de vânătoare 50 de lei, un vânător - 75 de lei, iar cei care transportă cu maşinile mistreţii - 130 de lei.
   
După ora 8.00, au sosit la Balc şi aproximativ zece maşini cu numere de Bucureşti, dar şi din străinătate, care i-au adus pe invitaţii omului de afaceri Ion Ţiriac.

Vânătoarea de la Balc are loc de şapte ani la rând. În mod tradiţional, invitaţii lui Ion Ţiriac îşi dau întălnire în cel de-al treilea weekend din ianuarie.

Vânătoarea de la Balc

Partidele de vânătoare de la Balc au devenit cunoscute în ianuarie 2005, când au fost împuşcaţi 185 de mistreţi. Atunci, printre cei 32 de invitaţi veniţi din Europa Occidentală, SUA, Australia, dar şi din România, au putut fi văzute personalităţi cunoscute în mediile de afaceri. La vânătoare au participat şi doi membri marcanţi ai PSD - Adrian Năstase şi Ilie Sârbu.

Wolgang Porsche şi Siegfried Wolf nu au lipsit nici de la vânătoarea din 2007, la care a participat şi prinţul Dimitrie Sturdza. Între oaspeţii români s-au numărat şi fostul premier Petre Roman şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg. A mai fost invitat şi pilotul german de Formula 1 Ralf Schumacher, care, însă nu a putut ajunge.

Vânătoarea organizată în 2008, la care au participat 30 de personalităţi, s-a încheiat cu rezultate mai modeste decât în anii precedenţi, fiind împuşcaţi 160 de mistreţi, dintre care 120 în prima zi.

În anul următor, organizatorii nu au dorit să facă public numărul mistreţilor vânaţi. Printre cei 25 de invitaţi s-a numărat şi Franz Rauch - deţinătorul celei mai mari companii producătoare de sucuri naturale din Europa.

Vânătoarea de anul trecut a avut loc cu o săptămână mai devreme decât în anii anteriori. Au fost împuşcaţi aproximativ 130 de mistreţi, iar carnea acestora a fost donată unor cămine de copii şi de bătrâni.

Domeniul de vânătoare de la Balc, care era utilizat frecvent şi de Nicolae Ceauşescu, are o suprafaţă totală de 11.500 de hectare.


×
Subiecte în articol: vanatoare Ion Tiriac invitati

O campanie Antena 3 CNN

Alarmă în spitale, medici de negăsit | Spitalul Judeţean Brăila

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close