Antena 3 CNN Actualitate Un primar de 37 de ani din Ialomiţa a murit la jumătate de an de la decesul fostului edil. Sătenii sunt şocaţi

Un primar de 37 de ani din Ialomiţa a murit la jumătate de an de la decesul fostului edil. Sătenii sunt şocaţi

Un primar tânăr, iubit de săteni, aflat la primul mandat în localitatea Gura Ialomiţei a murit fulgerător, vineri. Trista veste a venit ca un trăznet pentru localnici, mai ales că fostul primar murise şi el la o vârstă tânără (45 de ani), în urmă cu doar jumătate de an.

Un primar de 37 de ani din Ialomiţa a murit la jumătate de an de la decesul fostului edil. Sătenii sunt şocaţi
de Cristi Popovici    |    12 Ian 2021   •   20:00

Iulian Ionaşcu (foto stânga) împlinise 37 de ani chiar în ziua de Bobotează, pe 6 ianuarie. El a fost ales în funcţia de primar al comunei Gura Ialomiţei din partea Partidului Social Democrat, la alegerile din 2020. Era la primul mandat, iar localnicii îl îndrăgeau, pentru că era tânăr şi începuse mai multe proiecte pentru comunitate.

În urmă cu o săptămână, s-a simţit rău şi, dintr-o dată, a căzut leşinat. A fost transportat la spital unde medicii i-au dat un diagnostic crunt, bărbatul suferise un accident vascular cerebral.

"A fost iniţial tratat la spitalul orăşenesc Ţăndărei, apoi transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde medicii de acolo, cu tot efortul pe care l-au încercat, nu au reuşit să-l resusciteze", a declarat pentru Antena3.ro George Roman, primarul din Ţăndărei, bun prieten cu edilul din Gura Ialomiţei.

Iulian Ionaşcu a murit duminică, 10 ianuarie, iar marţi, 12 ianuarie a fost înmormântat. Vestea dispariţiei primarului a venit ca un şoc atât pentru comunitate cât şi pentru colegii din partid, mulţi susinând că postul de primar din Gura Ialomiţei este unul blestemat. 

Tragedia din comuna Gura Ialomiţei este cu atât mai mare cu cât în urmă cu 7 luni, în luna mai 2020, un alt primar, la fel de tânăr, de 45 de ani a decedat în urma unor complicaţii medicale. Fostul edil Cristinel Lambru (foto dreapta) era membru PNL de două mandate atunci când s-a stins din viaţă.

Cristinel Lambru, primarul comunei Gura Ialomiței, a murit

Legal, funcţia de primar va reveni temporar viceprimarului.

"Funcţia de primar va fi preluată de actualul viceprimar, care prin ordin al prefectului va primi competenţe de primar. Se va emite un ordin al prefectului de încetare a mandatului fostuli primar, prin deces. Pe urmă, din rândul consilierilor va fi ales un viceprimar delegat, pe perioadă determinată, până la organizarea de noi alegeri. După alegeri, primarul intrimar revine în funcţia de viceprimar, iar prerogativele de primar vor fi preluate de cel nou ales", a explicat procedura legală George Roman, primarul din Ţăndărei, oraş aflat aproape de Gura Ialomiţei.

×
Subiecte în articol: Ialomița
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close