Antena 3 Actualitate Primăria Capitalei plăteşte 490.000 de lei pentru popularea lacurilor cu păsări exotice

Primăria Capitalei plăteşte 490.000 de lei pentru popularea lacurilor cu păsări exotice

02 Iun 2009   •   19:26
Primăria Capitalei plăteşte 490.000 de lei pentru popularea lacurilor cu păsări exotice
Sursa foto: Lebede

Primăria Capitalei a început popularea lacurilor cu păsări exotice. Gâşte de Nil, lebede negre, gâşte canadiene cu gât roşu sau raţe mandarine vor pluti pe apa lacurilor Cişmigiu, Bordei, Carol, Tineretului şi Herăstrău.

Primul lac care a fost populat cu păsări exotice este Cişmigiu. Exemplarele sunt păzite de poliţişti comunitari care nu lasă pe nimeni să se apropie de ele şi cu atât mai puţin să le hrănească.

Autorităţile locale spun că ideea a apărut în urma unui proiect pilot.

În caietul de sarcini al achiziţiei, cei de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti solicitau ofertantului ca toate păsările să fie mature, să aibă o greutate corespunzătoare, iar exemplarele să nu fie aduse din Delta Dunării.

Pentru acest proiect, Primăria Capitalei va plăti aproape 490.000 de lei.

Din aceşti bani urmează să fie achiziţionate peste 500 de păsări exotice, dar se va plăti şi necesarul de hrană şi medicamentele pentru întreţinerea şi realizarea unei stări de sănătate adecvate exemplarelor de păsări exotice.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close