Antena 3 CNN Actualitate Primăria Capitalei va sponsoriza şi în 2017 construcţia Catedralei Mântuirii Neamului. Câți bani merg în Casa Domnului

Primăria Capitalei va sponsoriza şi în 2017 construcţia Catedralei Mântuirii Neamului. Câți bani merg în Casa Domnului

Primăria Capitalei va sponsoriza şi în 2017 construcţia Catedralei Mântuirii Neamului. Câți bani merg în Casa Domnului
Sursa foto: Foto: Facebook/Gabriela Firea
de M.Z.    |    21 Mar 2017   •   11:42

Primăria Capitalei va sponsoriza şi în 2017 construcţia Catedralei Mântuirii Neamului, dar cu o sumă mult mai mică decât anul trecut, potrivit datelor din bugetul pe anul 2017 al Municipalităţii. 

Documentul a fost făcut public şi, din cele aproximativ cinci miliarde de lei, 62 de milioane vor costa noile dotări din spitale, iar două miliarde de lei vor fi folosite pentru tramvaie şi autobuze noi. 

Bugetul pe anul 2017 a fost deja pus în dezbatere publică. Potrivit documentului, primăria va avea la dispoziţie peste 5,2 miliarde de lei, adică, aproximativ 1,1 miliarde de euro. Cei mai mulţi bani vor fi cheltuiţi pe dotarea spitalelor, îmbunătăţirea transportului în comun, dar şi pentru consolidarea imobilelor cu risc seismic.

Destui bani vor ajunge în acest an şi la biserici: 55 de milioane de lei, mai exact, adică 1% din bugetul total. 

Catedrala Mântuirii Neamului va primi, din nou, cei mai mulţi bani. Construcţia va fi sponsorizată cu 15 milioane de lei. Suma e cu 10 milioane de lei mai mică faţă de anul 2016.  

Mănăstirea Antim va primi şi ea 2,8 milioane de lei, iar restul banilor vor ajunge pentru consolidări sau refacea picturii în peste 40 de biserici. 

În 2017, Primăria va investi şi în cultură: 30 de milioane de lei vor costa noile statui din Bucureşti. 

Pentru un asamblu dedicat Marii Uniri, Municipalitatea va cheltui 6,5 milioane de lei, iar pentru un monument dedicat regelui Ferdinand, costurile ajung la șapte milioane de lei. 

Transportul în comun va fi în continuare subvenţionat. Peste 544 de milioane de lei va plăti Primăria pentru ca preţul unei călătorii să rămână redus. În 2017, va începe achiziţionarea celor 100 de tramvaie sau 400 de autobuze noi. Vor costa peste două miliarde de lei.

În spitale, investiţiile vor ajunge la 427 de milioane de lei. Peste 100 de milioane de lei vor fi alocate finalizării spitalelor noi Gomoiu şi Foişor, iar 62 de milioane de lei vor fi cheltuite pentru dotarea cu aparatură medicală a celor 19 spitale şi a cabinetelor şcolare. Vor fi modernizate şi cele 17 policlinici din Bucureşti, iar 700.000 de lei va costa studiul de fezabilitate pentru noul spital metropolitan. 

 

BUGETUL CAPITALEI - 5,2 miliarde de lei

BANI PENTRU BISERICI - 55 milioane de lei
Catedrala Neamului - 15 milioane de lei
Mănăstirea Antim - 2,8 milioane de lei

BANI PENTRU STATUI - 30 de milioane de lei
Ansamblu Marea Unire - 6,5 milioane de lei
Ansamblu Ferdinand I - 7 milioane de lei

AUTOBUZE ŞI TRAMVAIE NOI - 544 milioane de lei subvenţie
100 de tramvaie noi
400 de autobuze noi

INVESTIŢII ÎN SPITALE - 427 milioane de lei
aparatură medicală - 62 de milioane de lei
modernizare policlinici - 33 milioane de lei
spitale noi - 100 de milioane de lei

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea buget
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close