Antena 3 CNN Actualitate Primăria Capitalei vrea să construiască piste pentru biciclete şi pasaje rutiere din fonduri europene

Primăria Capitalei vrea să construiască piste pentru biciclete şi pasaje rutiere din fonduri europene

Primăria Capitalei vrea să construiască piste pentru biciclete şi pasaje rutiere din fonduri europene
Sursa foto: Foto: Facebook
de S.T.    |    17 Mar 2017   •   17:40

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat vineri, după o întâlnire cu comisarul european pentru Politici regionale, Corina Creţu, câteva proiecte care, după dezbaterea şi promovarea în Consiliul General a planului de mobilitate Bucureşti-Ilfov, s-ar putea califica pentru finanţare cu fonduri europene - înfiinţarea unei reţele utilitare pentru biciclete, pasajele denivelate "Petricani" şi "Andronache" şi Prelungirea Ghencea - Domneşti.

"Avem câteva proiecte care s-ar putea califica pentru finanţare cu fonduri europene, din care enumăr: înfiinţarea reţelei utilitare pentru biciclete - piste de biciclete şi locuri de parcare, 250 de kilometri. Avem deja licitaţie şi studiul de fezabilitate. Valoarea estimată ar fi de 50 de milioane de euro. Aş adăuga pasajul denivelat "Petricani". Există un studiu de fezabilitate, acesta va fi reactualizat, iar valoare estimată ar fi de 25 de milioane de euro. Pasajul denivelat "Andronache" - există un studiu de fezabilitate pe care îl vom reactualiza, iar valoarea estimată ar fi de 25 de milioane de euro. De asemenea, o zonă foarte aglomerată a Capitalei, cetăţenii au foarte mare dreptate să fie nemulţumiţi, pentru că lucrările trenează, mă refer la Prelungirea Ghencea - Domneşti. Există licitaţie pentru studiul de fezabilitate şi valoarea estimată ar fi de 35 de milioane de euro", a precizat Firea.

Edilul-şef a mai anunţat deblocarea a trei mari proiecte care sunt deja începute.

"Chiar ieri a fost depusă la Autoritatea de Management POIM prima cerere de rambursare în valoare de 1,3 milioane de euro pe contractul de finanţare 'Finalizarea staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa'. Chiar astăzi am semnat actul adiţional de finanţare pentru contractul de lucrări 2, pe scurt CL2, din cadrul proiectului 'Finalizarea staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa'. Ordinul de reluare a lucrărilor va fi emis luni dimineaţă, pentru că lucrările vor continua deoarece ele au fost blocate 400 de zile", a explicat Firea.

Potrivit primarului general, va fi reluat proiectul privind reabilitarea sistemului de canalizare din lacurile Titan, Tineretului şi Carol, reabilitarea/înlocuirea reţelelor de canalizare şi realizare a drenurilor secundare în zonele Cotroceni, Regina Maria şi Tineretului şi atribuirea contractului pentru construirea incineratorului de nămol.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Gabriela Firea fonduri europene
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close