Antena 3 CNN Actualitate Primăria Sectorului 4, control-fulger la căminul din Breaza, unde sunt îngrijiți bolnavii din Aldeni

Primăria Sectorului 4, control-fulger la căminul din Breaza, unde sunt îngrijiți bolnavii din Aldeni

Primăria Sectorului 4, control-fulger la căminul din Breaza, unde sunt îngrijiți bolnavii din Aldeni
11 Apr 2014   •   10:19

Bolnavii mutaţi de Primăria Sectorului 4 de la căminul groazei din Aldeni au ajuns în grija unui cămin privat din Breaza. De un an şi jumătate, cei 30 de bolnavi, pentru care Direcţia de asistenţă socială plăteşte servicii, sunt îngrijiţi la Casa de odihnă Sfântul Toma.

Primarul Cristian Popescu Piedone a mers personal pentru a vedea cum sunt trataţi bolnavii.

Treizeci de adulţi, majoritatea cu boli neuropsihice grave şi imposibil de integrat în societate, au fost mutaţi, în urmă cu un an şi jumătate, de la căminul privat din Aldeni. Condiţiile mizere, mâncarea de proastă calitate şi tratamentele la care aceştia au fost supuşi l-au determinat la acea vreme pe primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, să-i mute pe bătrâni într-un alt centru, mai ales că îngrijirea acestora este plătită din bugetul primăriei.

Ca să fie siguri că bolnavii au condiţii bune, primarul Piedone şi cei care răspund de asistaţii sociali au vizitat Casa de odihnă Sfântul Toma din Breaza.

Ca să fie sigur că episodul Aldeni nu se va repeta, edilul i-a somat pe îngrijitori.

Până la începutul anului viitor, primăria Sectorului 4 va construi propriul centru pentru astfel de bolnavi din Capitală.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close