Antena 3 CNN Actualitate Primarul din Râmnicu Vâlcea cere 10 milioane de euro despăgubiri de la stat. „Nimic nu poate echivala suferința pe care am îndurat-o”

Primarul din Râmnicu Vâlcea cere 10 milioane de euro despăgubiri de la stat. „Nimic nu poate echivala suferința pe care am îndurat-o”

Primarul din Râmnicu Vâlcea cere 10 milioane de euro despăgubiri de la stat. „Nimic nu poate echivala suferința pe care am îndurat-o”
Sursa foto: foto- Facebook
13 Apr 2019   •   13:30

Primarul din Râmnicu Vâlcea a dat în judecată statul român și cere daune morale de 10 milioane de euro pentru umilința și suferința îndurată în timpul celor 12 ani de procese. 

Mircia Gutău va face plângere penală separat împotriva procurorilor și a judecătorilor care au dat sentința de condamnare. A primit o condamnare de 3 ani și jumătate de închisoare pentru solicitare de mită, dar ulterior a fost achitat definitiv. 

A câștigat un proces la CEDO, care a decis că i-au fost încălcate drepturile în această perioadă în care a fost anchetat și judecat. 

Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea- „Nimic nu poate echivala suferința pe care am îndurat-o. Nu cred că există sumă pe lumea asta care să echivaleze suferința pe care o poate îndura un om care ajunge după gratii și este batjocorit. 12 ani de zile i se spune „pușcăriașul” și se arată cu degetul asupra lui. Eu sunt un caz fericit. Așa pușcăriaș am reușit să câștig Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea și aș vrea să le mulțumesc vâlcenilor. Nu cred că s-au înșelat, Râmnicu Vâlcea fiind acum unul dintre cele mai frumoase orașe”. 

Primarul cere 10 milioane de euro daune morale și jumătate de milion de euro daune materiale. 

„Da, daunele materiale sunt banii pe care i-a cheltuit soția venind de 108 ori la mine la închisoare, banii dați avocaților, echivalentul salariului pentru cei doi ani pe care i-am petrecut în temniță”, a explicat Mircia Gutău la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Râmnicu Vâlcea
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close