Antena 3 CNN Actualitate Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Cristian Poteraş, dat în judecată pentru abuz în serviciu

Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Cristian Poteraş, dat în judecată pentru abuz în serviciu

 Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Cristian Poteraş, dat în judecată pentru abuz în serviciu
Sursa foto: Foto: politicalocala.ro
02 Mar 2011   •   13:12

Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Cristian Poteraş, a fost dat în judecată pentru abuz în serviciu, informează Direcţia Naţională Anticorupţie, citată de Mediafax. Primarul este acuzat de mai mulţi angajaţi din Primărie că ar fi retrocedat în mod ilegal mai multe terenuri din centrul Capitalei. 

În cursul anului 2006, inculpaţii Cristian Constantin Poteraş nu şi-a respectat atribuţiile de serviciu referitoare la reconstituirea dreptului de proprietate, ceea ce a condus la eliberarea, cu încălcarea dispoziţiilor legale, a şase titluri de proprietate. Suprafaţa totală a proprietăţilor, situate în centrul Capitalei, este de 119.647,64 mp, iar valoarea lor se ridică la 58 de milioane de euro.

Alături de Poteraş, au mai fost daţi în judecată Gheorghe Floricică, Dumitru Vultur, Moise Daniel, Boncea Petre, Cristina Popescu şi Dorina Piftor, funcţionari publici în cadrul Primăriei Sectorului 6 Bucureşti.

Primarul Cristian Constantin Poteraş, care deţine şi funcţia de preşedinte al Subcomisiei locale de fond funciar de pe lângă Consiliul Local al Sectorului 6 Bucureşti, este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave.



 

×
Subiecte în articol: Cristian Poteras primar Capitală
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close