Antena 3 CNN Actualitate Primarul unei comune din Călăraşi, ameninţat cu arma. Cinci suspecţi, reţinuţi de poliţie (VIDEO)

Primarul unei comune din Călăraşi, ameninţat cu arma. Cinci suspecţi, reţinuţi de poliţie (VIDEO)

Primarul unei comune din Călăraşi, ameninţat cu arma. Cinci suspecţi, reţinuţi de poliţie (VIDEO)
Sursa foto: primar galbenesti
28 Mai 2009   •   20:26

Primarul din comuna călărăşeană Gălbinaşi a fost ameninţat cu pistolul la tâmplă. Atacatorii au intrat cu forţa în primărie şi i-au cerut să le plătească taxă de protecţie şi să-i împroprietărească. Cinci dintre membrii reţelei au fost luaţi pe sus cu mandate de aducere. Anchetatorii au descins în această dimineaţă la ora 6, în 13 de locuinţe din Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi.

Procurorii şi poliţiştii spun că liderul grupării era un anume Costel Tincu, zis Tostaua. Bărbatul a sfârşit de cancer la stomac acum o lună şi jumătate, înainte să-l salte poliţia. El era cel care a dat ordin ca primarul din Gălbinaşi să fie stors de bani. Edilul a fost umilit în faţa întregii comune de nenumărate ori. Bătut în primărie, sau târât în portbagaj pentru câteva zeci de milioane de lei vechi.

Şi localnicii au avut de suferit după ce atacatorii au luat din casieria Primăriei peste 10.000 de euro, bani care ar fi trebuit să ajungă la sinistraţi. Singurul care recunoaşte ceva şi a făcut-o şi în faţa poliţiştilor a fost viceprimarul.


?Ar fi avut nişte discuţii cu nişte băieţi... contradictorii?, a declarat paul Radu, viceprimarul comunei Gălbinaşi. Omul spune că a ripostat. Cum ar fi putut-o face, când şeful său era ameninţat cu pistolul şi puşca de vânătoare la tâmplă...

Acelaşi tratament l-au primit şi viceprimarii din Dobroieşti şi Fundeni. Alte două persoane au rămas fără case şi terenuri. Una dintre tacticile folosite de clan era să-şi lovească victimele cu maşina. Acum, cei cinci indivizi sunt reţinuţi pentru tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal, şantaje sub forma unor taxe de protecţie şi alte acte de violenţă.



Observator

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close